Vlissingen Dronk

Scheldestroom

 

Scheldestroom

Boulevard Bankert 26
4382 AC Vlissingen

 

Scheldestroom was gevestigd op Boulevard Bankert 26. Kwam na Mulder en Bulterijs en werd opgevolgd door Ter Meulen, Hotel Riche, De Lamme Goedzak en Solskin (2)

Geschiedenis

1921
C.J.W. Lichtenberg

Op 4 juni 1921 neemt C.J.W. Lichtenberg het Café-Biljart Mulder over van M. Mulder.

1923
A.N. But jr.

Adriaan Nicolaas But wordt in 1923 de nieuwe uitbater. Hij organiseert biljartconcoursen en muziekavonden. But zit tot 1933 in Scheldestroom, hij wordt opgevolgd door A. Kleijn.

1933
A. Kleijn

In oktober 1933 is Scheldestroom te huur. In A. Kleijn wordt een nieuwe huurder gevonden. Hij blijft tot 1936, dan is het café opnieuw te huur.

1936
J.C. Tienpond

De volgende eigenaar is J.C. Tienpond, hij verruilt in mei 1936 De Schelde in de Aagje Dekenstraat voor Scheldestroom. Een jaar later laat hij in een advertentie weten dat hij een tapvergunning heeft. Nadat hij het café geheel heeft gerestaureerd heropent hij in oktober 1938. Tienpond blijft tot 1947, dan wordt hij opgevolgd door W.G. ter Meulen. Dit betekent het einde van Scheldestroom.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Scheldestroom/foto's

Verhalen

  • But is propagandist-vertegenwoordiger van de Hilverschumse Draadlooze Omroep voor Vlissingen en omstreken en gemachtigd om hiervoor gelden in ontvangst te nemen. Hij laat in zijn café een complete installatie aanbrengen door het Radio Technisch Installatie Bureau 'Tijdgeest' in Amsterdam. In augustus 1925 is voor de eerste keer radiomuziek in een café te beluisteren. But levert ook complete toestellen 'met twee jaar garantie'.

Bijzonderheden

  • Het café schenkt Z.H.B. Pilsener en Münchener
  • Adriaan Nicolaas But, zoon van Adriaan Nicolaas But (But (2) en Tramkoffiehuis) en Johanna Masson. Trouwt op 26-5-1905 met Johanna Malgo. Overleden in Middelburg op 10-2-1958.
  • Johannes Cornelis Tienpond is gehuwd met Leuntje Stroosnijder.

Zie ook

Externe links

Bronnen