Vlissingen Dronk

Scheldestroom (2)

 

Scheldestroom (2)

Boulevard Bankert 50
4382 AC Vlissingen

Facebook

 

Café-Restaurant Scheldestroom is oorspronkelijk gevestigd op Boulevard Bankert 26. De laatste eigenaar daar, J.C. Tienpond, verlaat het café in 1947 en wordt opgevolgd door Ter Meulen. Op nr. 50 opent P. Jobse een pension in "Huize Scheldestroom".

Geschiedenis

1948
P. Jobse

In het pand Boulevard Bankert 50 waren in het verleden meerdere pensions gehuisvest. In de jaren dertig heette het Pension Rento, één van de opvolgers is het pension van P. Jobse. Vermoedelijk heeft Jobse het pand de naam "Huize Scheldestroom' gegeven. In oktober 1957 biedt Jobse het pension ter overname aan.

1986
J.G. Koelewijn

Na het vertrek van Jobse uit Scheldestroom is er weinig bekend over nieuwe pensionhouders. In 1986 is de eigenaar J.G. (Jan) Koelewijn. Koelewijn overleed 2 oktober 1990 op 59-jarige leeftijd. Na zijn overlijden vestigt de familie Bleijenberg er een nieuw Hotel-Restaurant, De Leugenaar.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Scheldestroom (2)/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Scheldestroom had als eerste zaak in Nederland de grote Marlboro parasols op het terras.

Toiletten

Artikel in de PZC d.d. 17 maart 1987: Vanaf 1986 heeft Scheldestroom ook een koffieshop annex caféterras en is uitgebreid met een urinoir op de benedenverdieping en een -gescheiden- dames- en herentoilet op de eerste vedieping. Koelewijn licht toe: "In het seizoen stonden soms veertien mensen te wachten voor het toilet. Dat komt omdat er niet één goede sanitaire voorziening is op de Boulevard".

Zie ook

Externe links

Bronnen