Vlissingen Dronk

Theater De Verwachting

 

Theater De Verwachting

Dorpsstraat 22-24
4389 TP Ritthem

0118-461905
info@theatersaanzee.nl
Website
Facebook

 

De Verwachting is een klein theater, gevestigd in het dorpshuis aan de Dorpsstraat in Ritthem. Het theater wordt geëxploiteerd door Peter de Neef en Esther Rooker in samenwerking met Stichting Orionis. De grote zaal biedt plaats aan 100 personen. De voorstellingen worden verzorgd door "Theaters aan Zee".

Geschiedenis

2016
Peter de Neef en Esther de Neef-Rooker

Dorpshuis Ons Dorpsleven krijgt in 2016 een nieuw leven door Peter en Esther de Neef. Zij realiseren in het dorpshuis een klein theater met de naam 'De Verwachting', vernoemd naar het vroegere café en voorloper van Ons Dorpsleven. Peter en Esther houden behalve het nieuwe theater ook de oude bestemming van het dorpshuis in stand.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Theater De Verwachting/foto's

Verhalen

Van 'Verwachting' tot 'Dorpsleven'

Tot aan de Tweede Wereldoorlog wordt de oude dorpsherberg “de Verwachting” gebruikt als verenigingslokaal. De Duitsers nemen de herberg in beslag en na de inundatie blijft het verwoest achter. In 1951 wordt er met financiële bijdrages van het Rijk, provincie, gemeente en giften van de hulpactie Scheldenmonden, een nieuw verenigingslokaal, café, winkel en woonhuis gebouwd. In 1952 wordt “Ons Dorpsleven” officieel geopend. Bij notariële acte wordt vastgelegd dat bij overdracht in de eerste honderd jaar geen andere bestemming aan het gebouw mag worden gegeven.

Bijzonderheden

Het dorpshuis heeft als extra faciliteiten o.a. een oplaadpunt voor elektrische fietsen en tuin met terrasvoorziening. Daarnaast verzorgen Peter en Esther het aanbod culturele activiteiten voor de regio op de locaties Fort Rammekens en het tegenover gelegen historisch kerkje in Ritthem.

Zie ook

Externe links

Theaters aan Zee

Bronnen