Vlissingen Dronk

Vermeesch

 

Vermeesch

Badhuisstraat 8
Vlissingen

 


Voor zover bekend was de eerste eigenaar van het café in de Badhuisstraat Piet Mulder (3). Hij vertrekt in 1919 naar een café in Middelburg en wordt opgevolgd door Charles Vermeesch. Na Vermeesch volgen Kiviet, De Sloep (2), The Blue Note, Het Spinnewiel, The Fun Pub, Swing Back, Caprice en Unique.

Geschiedenis

1919
Charles Vermeesch

Charles Louis Philip Vermeesch neemt in september 1919 het café over van Piet Mulder, die naar Middelburg vertrekt. Vermeesch verhuurt de bovenverdieping waar geregeld vergaderingen van diverse organisaties plaatsvinden. Ook laat hij muziekgezelschappen optreden in zijn café. Als hij in januari 1930 overlijdt stelt de weduwe Vermeesch-Alewijnse kelner Karel Moeliker aan als exploitant.

1930
Karel Moeliker

Sigarenhandelaar Karel Moeliker draagt in maart 1930 zijn winkel over aan H.T. Borgman en wordt exploitant van Café Vermeesch. Als J.C. Kiviet in 1936 de exploitatie overneemt, gaat Moeliker terug 'in de sigaren'. J.C. Kiviet wordt de nieuwe uitbater.

1936
J.C. Kiviet

De weduwe Vermeesch stelt m.i.v. oktober 1936 J.C. Kiviet tot nader aankondiging aan als nieuwe exploitant van Café Vermeesch. In een advertentie bedankt ze Karel Moeliker voor het behartigen van haar zaken. Als Kiviet na een paar jaar zelf eigenaar wordt, gaat het café verder als Café Kiviet.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Vermeesch/foto's

Verhalen

Biljard seance

Karel Moeliker is een biljartliefhebber.
In januari 1931 organiseert hij een 'biljard seance', verzorgd door de bekende Nederlandse professor op het biljard, de heer J. van der Laan uit Hilversum. De 29-jarige Van der Laan promoveerde in 1924 naar de eerste klasse groot biljard. Niet lang daarna werd hij professional en nam aan verschillende wedstrijden in het buitenland met succes deel, en door goed spel en sportiviteit verwierf hij zich een uitstekende naam. In 1925 werd hij voor een jaar geëngageerd door de directie van De Karseboom te Amsterdam, om als hoofdinstructeur de leiding in de biljardzaal op zich te nemen.
Het belooft voor biljardliefhebbers een interessante avond te worden, daar de prof. na de hoofdpartij van 600 car. cadre tegen 150, een partij cadre van drie banden, tevens een kleine partij zal spelen, waarbij van elke te maken carambole te voren de loop der ballen en de volgende positie zal worden aangegeven.

Bijzonderheden

  • Piet Mulder vertrekt in 1919 naar Middelburg, zie Piet Mulder
  • Charles Louis Philip Vermeesch, geboren in Vlissingen op 16-2-1877 als zoon van C.J. Vermeesch en M.C. Ekkers. Van 1900 tot 1907 staat hij ingeschreven in Middelburg. Als hofmeester trouwt hij op 3-10-1900 met Cornelia Pieternella Alewijnse. Vermeesch overlijdt op 15 januari 1930.
  • Karel Moeliker, geboren Vlissingen 17-1-1901, trouwt op 4-3-1925 met Elizabeth Maria van Kralingen. Hij overlijdt op 29-3-1963.

Zie ook

Externe links

Bronnen