Vlissingen Dronk

Walk In

 

Walk In

Torenstraat 3
4381 ET Vlissingen

 

Cafetaria in de Torenstraat vanaf 1972. Vierendertig jaar en vele eigenaars verder wordt het pand in 2004 gesloopt, ten behoeve van het nieuwe winkelcentrum De Fonteyne.

Geschiedenis

1972
Martin van de Pieterman

In april 1972 openen Martin en Ria van de Pieterman het nieuwe cafetaria Walk In in de Torenstraat. Een hinderwetvergunning is afgegeven aan Jennen Automaten BV uit Oss. Bij de opening wordt ter kennismaking bij een zakje friet een gratis vleescroquet en voor schoolkinderen een gratis ijsje aangeboden.

1974
Anneke en Hugo

De verder onbekende Anneke en Hugo zijn worden in maart 1974 de uitbaters van de Walk In.

ca. 1978
Piet Ceelen en Adrie Ceelen

In de zeventiger jaren zijn Piet en Adrie Ceelen ook een tijdje eigenaar van de Walk In.

1980
Bart Zuidgeest

De familie Zuidgeest neemt in 1980 de cafetaria over. Na een kleine verbouwing heropent Zuidgeest de zaak in mei 1982. Tegelijkertijd start hij met de verkoop van ijs op de Boulevard, de ijskar wordt gehuurd van Okay IJs. Zuidgeest is eigenaar tot 1987, maar draagt de zaak in 1985 op basis van huurkoop over aan Ingrid Hamers.

1985
Ingrid Hamers

In oktober 1985 neemt Ingrid Hamers de Walk In op basis van huurkoop over van Bart Zuidgeest. Twee jaar later komt er een eind aan deze overeenkomst.

1988
Ko van Bodegraven

Ko van Bodegraven staat begin jaren tachtig met een rijdende frituur voor de Hema op de Vlissingse weekmarkt. Ook is hij sinds 1969 eigenaar van Snackbar De Griffioen in Middelburg. In september 1988 neemt hij de Walk In over en na een verbouwing heropenen Ko, zijn echtgenote Ria en zoon Gilles het nieuwe cafetaria. Bij Van Bodegraven is de cafetaria ook 's nachts open.

1996
J.M. Becker-van de Water

In 1996 komen de heer en mevrouw Becker-van de Water. Het echtpaar is ook eigenaar van Sukses in de Scheldestraat.

1999
Klaas Kikkert

In 1999 staat Klaas Kikkert in de Walk In, tot 2001, dan wordt het pand te huur aangeboden.

2001
Gilles van Bodegraven

In november 2001 wordt de snackbar opnieuw geopend. Gilles van Bodegraven zou de eigenaar geweest zijn. Het pand wordt in 2004 gesloopt ten behoeve van nieuwbouw van De Fonteyne.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Walk In/foto's

Verhalen

 • "Ceelen was de eerste eigenaar. Hij had 2 dochters: Arieta en Marieta. De eerste is overleden, ze zat bij mij in de klas...."
 • "Als alle anderen dicht waren, was de Walk In nog open. Was het hier waar je bier in een milkshakebeker kreeg, omdat het eigenlijk niet binnen gedronken mocht worden?"
 • "Voor Gilles zat daar een eigenaar die om 9 uur in de ochtend whisky cola uit een plastic beker zat te drinken. Was altijd leuk daar, stiekem aan het bier in de middag. Ook uit plastic bekers want ja, geen tapvergunning..."
 • "Ik weet nog wel dat Adje en Adje er in zaten. Waren man en vrouw, hadden van die heerlijke hamburgers speciaal".
 • "De laatste die erin zat heette Rauf of Raoef. Egyptenaar ofzo.... Hij heeft regelmatig frikadellen voor me gebakken!"
 • "Na de "Aldi brand" is het een tijdje dicht geweest, daarna kwam er een buitenlandse man in!"
 • "Die mensen die de frietkraam op de Middelburgse Markt hadden, hebben er in gezeten. Ik heb daar bij gewerkt. Later hadden ze een lunchcage bij de Leen Bakker".
 • "Tot aan de sloop zat die man er in die daarvoor de frituur op de hoek Scheldestraat Glacisstraat had. Volgens mij heette hij Joop of zo".
 • "Daar had ik mijn eerste baantje"
 • "Ik speelde vooral veel op die Arcadekast, King of Fighters en Puzzle Bobble"
 • "Na avondje stappen altijd een frietje halen bij Roos in 1976-1977, was altijd tot vroeg in de morgen open"

Bijzonderheden

 • Ko van Bodegraven komt in november 1982 met een rijdende frituur op de weekmarkt in de Lange Zelke. Volgens Ko is dit in Brabant zo de gewoonte, maar voor Zeeland is het nieuw. Hij krijgt enthousiaste reacties van marktbezoekers, vooral ouderen vinden de friteswagen prettiger dan ergens in cafetaria te gaan zitten. In 192 stapt Ko uit de horeca en begint een zaak in elektronische artikelen.
 • Gilles van Bodegraven, de zoon van Ko en Ria, opent met echtgenote Kasia in juli 1995 Het Trefpunt in Koudekerke. In 2003 heeft het stel de lunchroom Bon A Petite aan de Hermesweg en in 2013 nemen zij Luncherie Extra Lekker over.

Zie ook

Externe links

Bronnen

 • Krantenknipsels: Krantenbank Zeeuwse Bibliotheek
 • Foto's: Klaas Kikkert en Bart Zuidgeest
 • Foto's: collecties Wim de Bruijne, Leo Platteeuw en Joke Vantricht-van Oorschot