Vlissingen Dronk

De Boerderij

Regel 34: Regel 34:
 
==Foto's==
 
==Foto's==
 
<gallery>
 
<gallery>
 +
Boerderij adv. 15-6-66.jpg | Advertentie opening 15-6-1966
 
Bestand:Opening art. 21-6-1966.jpg | Opening 21-6-1966
 
Bestand:Opening art. 21-6-1966.jpg | Opening 21-6-1966
 
Bestand:Adv. Boerderj en C.gebouw 16-7-1966.jpg | Advertentie PZC 16-7-1966
 
Bestand:Adv. Boerderj en C.gebouw 16-7-1966.jpg | Advertentie PZC 16-7-1966
Regel 40: Regel 41:
  
 
==Verhalen==
 
==Verhalen==
 +
===Ome Jan===
 +
Uit De Stem 24-6-1966:<br>
 +
"Mijn naam weten ze niet. Ze kennen me alleen als Ome Jan". Ome Jan, die ondanks zijn 55 jaar nog teenagerblaadjes leest. "Uit hoofde van mijn beroep", zegt ome Jan, oftewel de heer Jan (van) Loon. Hij is de eigenaar van het Vlissingse [[Concertgebouw]] aan de Emmastraat. Vandaar dat heel wat mensen hem kennen. "Ik ga mijn zevende Concertgebouwjaar in", gaat hij verder. Zeven jaar waarin, voor wat betreft de amusementswereld veel is veranderd. "Het verenigingsleven is niets meer waard. Vroeger had ik tweeëntwintig verenigingen die hier geregeld kwamen. Daar heb ik er nu nog acht van over".<br>
 +
Daarentegen verzamelt hij nu iedere avond een honderd à tweehonderd teenagers rondom zich. "En tijdens het weekend zijn dat er zeker tweemaal zoveel. Want op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden hebben we dit zomerseizoen een muziekprogramma waarin vele bekende artiesten optreden. Noem ze maar op. Willy en Willeke Alberti, Trea Dobbs, Ronnie Tober, De Maskers....en door de week spelen er verder allerlei plaatselijke bands".<br>
 +
"Nee, een stoelendans of polonaise is er tegenwoordig niet meer bij. Allemaal beat. Kattengemiauw. Een hele avond gezwabber met armen en benen. Maar we moeten het, als ouderen, kunnen opbrengen ons een beetje in de gedachtenwereld van de jongeren te verplaatsen. Maar de meeste ouderen willen er niet aan".
 +
Ze zullen zich dan ook zeker niet op zo'n wild beatfeest laten zien. De jongere generatie heeft dan ook de overhand in cafés en dancings. Daar voelen de ouderen zich niet thuis. Het gevolg is dat ze liever bij de TV blijven zitten in plaats van uit te gaan. Want er is in heel Vlissingen niets te vinden waar zij terecht kunnen. Speciaal voor hen heb ik een zijzaal ingericht: 'De Boerderij'. Ook het programma dat daar wordt gebracht is op de bezoekers afgestemd".<br>
 +
Behalve
 
==Bijzonderheden==
 
==Bijzonderheden==
 
==Zie ook==
 
==Zie ook==

Versie van 18 apr 2017 om 21:36

 

De Boerderij

Emmastraat 10
4381 BE Vlissingen

 

Geschiedenis

1966
Jan Loon

Als Jan Loon, exploitant van het Concertgebouw bemerkt dat hij klanten verliest door een 'teveel aan beatmuziek', verbouwt hij de vroegere bar-koffiekamer en maakt hij er een gezellige ruimte van met een dansvloer en een podium. Zo ontstaat in juni 1966 "De Boerderij", een zaal voor ca. zestig bezoekers die willen genieten van 'rustige dansmuziek'.

1967
André Prins

Na een jaar vertrekt "Ome Jan" en draagt het Concertgebouw en De Boerderij over aan André Prins.

Foto's

Verhalen

Ome Jan

Uit De Stem 24-6-1966:
"Mijn naam weten ze niet. Ze kennen me alleen als Ome Jan". Ome Jan, die ondanks zijn 55 jaar nog teenagerblaadjes leest. "Uit hoofde van mijn beroep", zegt ome Jan, oftewel de heer Jan (van) Loon. Hij is de eigenaar van het Vlissingse Concertgebouw aan de Emmastraat. Vandaar dat heel wat mensen hem kennen. "Ik ga mijn zevende Concertgebouwjaar in", gaat hij verder. Zeven jaar waarin, voor wat betreft de amusementswereld veel is veranderd. "Het verenigingsleven is niets meer waard. Vroeger had ik tweeëntwintig verenigingen die hier geregeld kwamen. Daar heb ik er nu nog acht van over".
Daarentegen verzamelt hij nu iedere avond een honderd à tweehonderd teenagers rondom zich. "En tijdens het weekend zijn dat er zeker tweemaal zoveel. Want op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden hebben we dit zomerseizoen een muziekprogramma waarin vele bekende artiesten optreden. Noem ze maar op. Willy en Willeke Alberti, Trea Dobbs, Ronnie Tober, De Maskers....en door de week spelen er verder allerlei plaatselijke bands".
"Nee, een stoelendans of polonaise is er tegenwoordig niet meer bij. Allemaal beat. Kattengemiauw. Een hele avond gezwabber met armen en benen. Maar we moeten het, als ouderen, kunnen opbrengen ons een beetje in de gedachtenwereld van de jongeren te verplaatsen. Maar de meeste ouderen willen er niet aan". Ze zullen zich dan ook zeker niet op zo'n wild beatfeest laten zien. De jongere generatie heeft dan ook de overhand in cafés en dancings. Daar voelen de ouderen zich niet thuis. Het gevolg is dat ze liever bij de TV blijven zitten in plaats van uit te gaan. Want er is in heel Vlissingen niets te vinden waar zij terecht kunnen. Speciaal voor hen heb ik een zijzaal ingericht: 'De Boerderij'. Ook het programma dat daar wordt gebracht is op de bezoekers afgestemd".
Behalve

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen