Vlissingen Dronk

De Piek

(Geschiedenis)
(Geschiedenis)
Regel 23: Regel 23:
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
 
Een aantal jongeren is eind jaren zestig op zoek naar een vaste ruimte waar 'jong volwassenen' vrijblijvend kunnen binnen lopen om naar muziek te luisteren, ongestoord te kunnen praten en zich thuis te voelen. Er worden enkele werkgroepen gevormd, die resulteren in de Stichting VOC (Vlissings Ontspannings Centrum).
 
Een aantal jongeren is eind jaren zestig op zoek naar een vaste ruimte waar 'jong volwassenen' vrijblijvend kunnen binnen lopen om naar muziek te luisteren, ongestoord te kunnen praten en zich thuis te voelen. Er worden enkele werkgroepen gevormd, die resulteren in de Stichting VOC (Vlissings Ontspannings Centrum).
Het jongerencentrum wordt ondergebracht in de voormalige huishoudschool aan het Groenewoud.<br>In de zomer van 1970 start De Piek met een jeugdhotel. Jonge vakantiegangers zonder geld voor hotel of pension kunnen voor een rijksdaalder onderdak krijgen en hoeven niet clandestien op het strand te overnachten. <br>Gezien het aantal bezoekers dat regelmatig in de Piek verblijft, voorziet het centrum duidelijk in een behoefte. Er is een caféruimte, een theekamer en een ping-pong zaaltje. Om uitbreiding van de aktiviteiten mogelijk te maken verhuist De Piek in 1972 naar de Hellebardierstaat waar het de beschikking krijgt over de ruimte van het voormalig [[Katholiek Militair Tehuis]].
+
Het jongerencentrum wordt ondergebracht in de voormalige huishoudschool aan het Groenewoud.<br>In de zomer van 1970 start De Piek met een jeugdhotel. Jonge vakantiegangers zonder geld voor hotel of pension kunnen voor een gulden onderdak krijgen en hoeven niet clandestien op het strand te overnachten. <br>Gezien het aantal bezoekers dat regelmatig in de Piek verblijft, voorziet het centrum duidelijk in een behoefte. Er is een caféruimte, een theekamer en een ping-pong zaaltje. Om uitbreiding van de aktiviteiten mogelijk te maken verhuist De Piek in 1972 naar de Hellebardierstaat waar het de beschikking krijgt over de ruimte van het voormalig [[Katholiek Militair Tehuis]]. Voor concerten was in de oude school geen ruimte, deze werden georganiseerd in de jeugdherberg, ook in de Hellebardierstraat. Op de nieuwe locatie is een danszaal aanwezig, voorzien van een antieke parketvloer, waardoor vanaf nu alles onder één dak kan plaatsvinden.
  
 
==Foto's==
 
==Foto's==

Versie van 23 feb 2015 om 19:16

 

De Piek

Hellebardierstraat 13
4381 JZ Vlissingen

0118-416791
e.gellman@cultuurwerf.nl

 

Podium in de Hellebardierstraat.

Geschiedenis

Een aantal jongeren is eind jaren zestig op zoek naar een vaste ruimte waar 'jong volwassenen' vrijblijvend kunnen binnen lopen om naar muziek te luisteren, ongestoord te kunnen praten en zich thuis te voelen. Er worden enkele werkgroepen gevormd, die resulteren in de Stichting VOC (Vlissings Ontspannings Centrum). Het jongerencentrum wordt ondergebracht in de voormalige huishoudschool aan het Groenewoud.
In de zomer van 1970 start De Piek met een jeugdhotel. Jonge vakantiegangers zonder geld voor hotel of pension kunnen voor een gulden onderdak krijgen en hoeven niet clandestien op het strand te overnachten.
Gezien het aantal bezoekers dat regelmatig in de Piek verblijft, voorziet het centrum duidelijk in een behoefte. Er is een caféruimte, een theekamer en een ping-pong zaaltje. Om uitbreiding van de aktiviteiten mogelijk te maken verhuist De Piek in 1972 naar de Hellebardierstaat waar het de beschikking krijgt over de ruimte van het voormalig Katholiek Militair Tehuis. Voor concerten was in de oude school geen ruimte, deze werden georganiseerd in de jeugdherberg, ook in de Hellebardierstraat. Op de nieuwe locatie is een danszaal aanwezig, voorzien van een antieke parketvloer, waardoor vanaf nu alles onder één dak kan plaatsvinden.

Foto's

eer afbeeldingen zijn te vinden op De Piek/foto's

Verhalen

Chris Frank

Op 30 april 2001 wordt in De Piek een surpriseparty georganiseerd voor Chris Frank alias Franko ter ere van diens 50ste verjaardag

Bijzonderheden

Medewerkers

  • Ellen Gellman: bedrijfsleider
  • Han Roose
  • Nora Humme
  • Kim Adriaanse
  • Martha Hoevenaar
  • Yoeri Vink

Zie ook

Externe links

Bronnen