Vlissingen Dronk

't Broadmisje

 

't Broadmisje

Oude Markt 11
4381 ER Vlissingen

0118-42803355
info@tbroadmeisje.nl
Website
Facebook

 


'T Broadmisje (Zeeuws voor 'broodmeisje') is geen broodjeszaak, geen lunchroom, geen delicatessenwinkel of traiteur maar alles in één. In de zaak worden uitsluitend regionale producten gebruikt en verkocht. Alles wordt bereid in eigen keuken. De zaak is gevestigd in een monumentaal pandje aan de Oude Markt waar Frans de Muijnck vele jaren lang zijn vishandel heeft gehad.


Geschiedenis

2015
Marije Temmerman

Marije Temmerman is tot juli 2015 'medewerker verkoop binnendienst'. Haar droom, een eigen zaak, kan op 31 juli 2015 in vervulling gaan. Dit is mogelijk gemaakt door ME Vastgoed, de projectontwikkelaar die panden in de binnenstad aankoopt en opknapt. Het bedrijf geeft nieuwe ondernemers een kans om iets op te bouwen. Hun strategie: geen huur tot het einde van dit eerste jaar en volgend jaar drie- tot zeshonderd euro per maand. Daarna wordt de definitieve huurprijs vastgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de inkomsten. Voor Marije is dit dé kans om haar droom te verwezenlijken.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op 't Broasmisje/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

In februari 2016 meldt 't Broadmisje dat ze is verloofd en gaat trouwen met 't Vleeschventje! Deze liefde resulteert in een nieuw restaurant op de Oude Markt, naast de winkel met streekgerechten van Marije Temmerman. Vleesspecialist Jean-Pierre Hack gaat er koken met 'vergeten vlees' als longhaas en staartstuk. Op 29 april wordt deze zaak geopend.

Zie ook

Externe links

Bronnen