Vlissingen Dronk

Achter de Kerk

 

Achter de Kerk

Achter de Kerk 1
4381 HL Vlissingen

 


Café in de gelijknamige straat Achter de Kerk 1.


Geschiedenis

1951
H. Herlé, M.J. Herlé en M. Herlé-Goedhart

M.J. Herlé vraagt begin 1951 vergunning aan voor het pand Achter de Kerk 1. Het heeft dan nog de naam Roedoe, gerund door de weduwe A. Roedoe-Overhoff. Herlé en zijn vrouw M. Herlé-Goedhart nemen het café over en waarschijnlijk verandert het dan in Achter de Kerk.

1953
J. Crucq

J. Crucq is de schoonzoon van de weduwe Roedoe, die eerder het café Achter de Kerk beheerde. Het is niet helemaal duidelijk of deze Crucq ook eigenaar is geweest van het café of dat hij in dienst is geweest bij de opvolgers Herlé.

1956
Joh. van der Pijl en M. van der Pijl-Goedhart

Johan van der Pijl krijgt in januari 1956 een tapvergunning voor Achter de Kerk 1. Samen met zijn echtgenote Marie Goedhart (v/h Herlé) en Gerard Pronk runnen zij het café. Pronk vertrekt op 30 april 1959 en start zijn eigen café De Boei op het Havendorp.
Na een verbouwing vindt op 14 februari 1964 een feestelijke heropening plaats. Het café is gemoderniseerd en uitgebreid met 2 bowlingbanen. In 1974 wordt Achter de Kerk opgevolgd door La Moustache.


Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Achter de Kerk/foto's

Verhalen

  • Veel meegemaakt hier. Iedere zaterdag stampvol en wat een gezelligheid! Elke nacht ging Jack open voor ons, na een nacht hard werken in de Hooischuur. Lekker wat drinken en zijn biefstukje opsmullen. De krant ook nog gehaald met de taferelen rond de moord op Wim Cijvat.
  • Van 04.00 tot 05.00 geen alcohol, ik bakte van alles en zette liters koffie. Klokslag 5 ging de tapkraan weer vol open. Hard werken in een hele korte tijd.

Bijzonderheden

  • Café Achter de Kerk, "toen met Han (van der Pijl) en Marie (Goedhart) met hun beide dochters en een vloekende papegaai genaamd 'Lorre'".
  • Op 13 december 2013 werd Marie 100 jaar. Ze overleed op 11 september 2014.

Zie ook

Externe links

Bronnen