Vlissingen Dronk

Bagels & Beans

 

Bagels & Beans

Oude Markt 8-10
4381 ES Vlissingen

 

Vestiging van landelijke keten vegetarische- en veganistische restaurants. Oude Markt 8-10.

Geschiedenis

2007
Marco Heijboer en Selma Heijboer

Selma en Marco Heijboer starten in 2007 met een vestiging van de landelijke keten Bagels & Beans. Het is een druk bezocht restaurant met veel vaste klanten. In 2013 moet het helaas sluiten.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Bagels&Beans/foto's

Verhalen

Het avontuur van Marco en Selma Heijboer begint in Breda. Op zoek naar een hapje eten kwamen ze terecht bij Bagels & Beans. Ze vonden dit zo leuk dat nog diezelfde avond aktie werd ondernomen. Het stel maakte een brochure over zichzelf, Vlissingen en Zeeland en stuurde dit op naar het bedrijf. Al na een paar dagen kwam er reactie, de keten was overtuigd van de kansen voor een vestiging Bagels & Beans in Vlissingen. De organisatie had aanvankelijk plannen om in Middelburg een zaak te openen, maar door het enthousiasme van Marco en Selma werd gekozen voor het pandje aan de Oude Markt. Ook het feit dat de binnenstad volop in ontwikkeling is heeft er toe bijgedragen dat de eerste Zeeuwse Bagels & Beans in Vlissingen komt. Marco en Selma zijn enthousiast over de formule van de restaurants. Anders dan in de standaard lunchrooms vind je er geen broodje kroket, maar de bekende ronde broodjes met een gat erin. Daarnaast wordt er koffie uit Panama geschonken en sap van vers fruit. Marco en Selma hebben hun baan ervoor opgezegd en krijgen verbaasde reacties uit hun omgeving. Ze zijn vast van plan iets moois te maken van hun onderneming.

Bijzonderheden

Herkomst

De 'bagel' komt oorspronkelijk uit Oost-Europa. Het ontstaan van het broodje kent meerdere variaties: het zou een baby bijtring geweest zijn of een idee van een Weense bakker die het in de vorm van een stijgbeugel in de 16e eeuw kado gaf aan de Poolse koning, als dank voor het afweren van de Turkse belegering.
Ninande Thio en Ronald Bakker zijn de grondleggers van de Bagel & Beans keten. Ze openden het eerste filiaal in 1996 aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. In 2007 zijn er in Nederland 26 vestigingen.

Zie ook

Externe links

Bronnen