Vlissingen Dronk

Boris

 

Boris

Walstraat 18
4381 EE Vlissingen

 

Boris, Walstraat 18. Opvolger van De City Bar en De Postiljon. Eigenaars waren A. Markovic en B. Borcic

Geschiedenis

1986
A. Markovic en B. Borcic

Op 22 april 1986 wordt vergunning verleend aan A. Markovic en B. Borcic voor het inrichten van een café op Walstraat 18. Joegoslaaf Boris Borcic wil van het voormalig bruincafé een uniek 'Balkan-resto-café' maken. De gerechten uit de Balkanlanden worden op een zgn. 'Balkangrill' bereid, met uitsluitend verse ingrediënten en soms met bier. Waarschijnlijk gaat B. Borcic in 1989 alleen verder, de vergunning komt op 18 september 1989 op zijn naam. In 1990 wordt Boris opgevolgd door de studentensoos Makkeluk Zat.

Foto's

Verhalen

Onrustig

"Op de avond van 18 mei 1986 was het rond etenstijd onrustig in café Boris, zodat de vrouw van de eigenaar, die alleen in de zaak stond, haar man belde om ook te komen. Toen deze samen met zijn zwager en mede-eigenaar arriveerde, was het café erg vol. Al snel na aankomst werden beide mannen het mikpunt van geweld. Een aantal bezoekers ramde op hen in waarbij bierflessen, zware glazen asbakken en barkrukken als wapens wwerden gebruikt. Toen de cafébaas al bewusteloos op de grond lag, sloeg de Rotterdammer M. de G. nog met een kruk op hem in. De man was acht weken uitgeschakeld met breuken in beide oogkassen en een gebroken neus. Zijn zwager hield alleen oppervlakkige verwondingen aan de kloppartij over".

Bijzonderheden

  • Boven de ruim veertig jaar oude toog -met glas-in-lood reclame van het ter ziele gegane Zeeuws-Vlaamse jenevermerk 'Kabouter'-, hangt de spreuk: 'Zoals het klokje thuis tikt, tikt het hier ook'.

Zie ook

Externe links

Bronnen

  • Foto verlaten Walstraat: Ruben Oreel
  • Foto 1986: 'Walchers Bierboek', uitg. J. van Schaik 1986
  • Artikel eigenaar mishandeld: PZC 21-5-1986
  • Artikel celstraf veldslag: PZC 19-8-1988