Vlissingen Dronk

Cafetaria Kloet

 

Cafetaria Kloet

Scheldestraat 18
Vlissingen

 

Cafetaria in de Scheldestraat van L. Kloet.

Geschiedenis

1956
L. Kloet

L. Kloet heeft in de jaren '50 een friteswagen op de hoek van Scheldestraat en Glacisstraat. In 1955 wordt een hinderwetvergunning afgegeven voor een friteszaak in het pand Scheldestraat 18, tot die tijd de kaaswinkel van Kopmels. Op 14 september opent Kloet zijn nieuwe zaak, de friteswagen gaat in de verkoop.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Cafetaria Kloet/foto's

Verhalen

Herinnering aan Kloet van Henk Feij
"Bij Kloet, wit jasje, bakkersbroek en altijd getooid met een witte baret, stond ook een jukebox. Je kocht er frites in een puntzakje voor 15 cent. mayonaise naar keuze: 5 cent of 10 cent voor een dubbele portie. Meestal nam ik geen mayonaise, want dan kon ik voor het dubbeltje een plaatje draaien. Buddy Holly met 'Brown-eyed handsome man' was mijn favoriet. Mevrouw Kloet hielp in de zaak en soms ook de dochter. Zij was toen nog net een teenager met zwart rechthoekig 'modern' brilmontuurtje en opgestoken haar".

Uit: "Herinneringen aan de Scheldestraat in de jaren zestig", door Henk Feij in Den Spiegel, oktober 2000. Den Spiegel is een uitgave van de Ver. Vrienden van het MuZEEum en het Gemeentearchief Vlissingen.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen