Vlissingen Dronk

Clubhuis K.V. Animo

 

Clubhuis K.V. Animo

Koopmansvoetpad 77
Oost-Souburg

 


Geschiedenis

De oorspronkelijke korfbalvereniging 'K.V. Animo' wordt op 7 april 1938 opgericht. Er is in dan nog geen accommodatie, een weiland in de buurt van de watertoren doet dienst als sportveld. Later vindt de vereniging speelruimte aan de Abeelse Zandweg en de Vrijburgstraat. Door de oorlog en de inundatie komt er een eind aan de eerste versie van Animo.
Een onderwijzer van de Souburgse Julianaschool neemt dan in 1950 het initiatief om het korfbal in het dorp weer nieuw leven in te blazen. Dit resulteert een jaar later in de heroprichting van de Souburgse Korfbal Vereniging (SKV). Kort daarna krijgt de vereniging de oorspronkelijke naam K.V. Animo weer terug. De club speelt in blauwwit gestreept shirt en zwarte broek/rok, wat de spelers de bijnaam 'De Zebra's' oplevert. Als in december 1959 het eerste (houten) clubhuis aan het Ambachtsveld wordt gerealiseerd, ligt het voor de hand dat dit 'De Zebra' wordt genoemd. Animo is daarmee de tweede korfbalvereniging in Nederland met een eigen clubhuis. In 1978 krijgt de club een nieuw onderkomen en verhuist naar een stenen gebouw op het sportcomplex aan het Koopmansvoetpad. Ook dit nieuwe clubhuis krijgt de naam 'De Zebra'. De opening wordt op 19 december 1959 verricht door burgemeester Stemerding.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Clubhuis K.V. Animo/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Animo was een vereniging met gemiddeld 250 leden en speelde haar thuiswedstrijden op het korfbalcomplex aan het Koopmansvoetpad. Op sportief gebied acteerde Animo voornamelijk in de landelijke 1e klas. Op 12 juni 1998 fuseerde Animo met korfbalvereniging en plaatsgenoot SCS Zuidwesters en gingen zij gezamenlijk verder onder de naam Fortis.

Zie ook

Clubhuis De Zuidwesters

Externe links

Animo Archief

Bronnen