Vlissingen Dronk

Clubhuis S.V. Walcheren

 

Clubhuis S.V. Walcheren

Olympiaweg 9
4383 BB Vlissingen

0118-468113
clubhuiscoordinator@svwalcheren.nl
Website

 

Clubhuis van de Sportvereniging Walcheren aan de Olympiaweg op het Sportcomplex Bonedijke.

Geschiedenis

1974
S.V. Walcheren

De eerste steen wordt in april 1973 gelegd door voorzitter P.A. van Hijfte en op 18 augustus 1974 opent hij het nieuwe clubhuis. Voor die tijd moest de vereniging het doen met een veredelde keet op het sportcomplex Baskensburg. Hiervoor werd in september 1966 een vergunning Verlof A en in februari 1967 een vergunning Verlof B afgegeven op naam van A.H.B. Schoute.

Foto's

Verhalen

De Opening

Uit de PZC d.d. 20-8-1973:
Negen maanden na het slaan van de eerste paal werd zaterdagmorgen het nieuwe clubgebouw geopend van de sportvereniging Walcheren. De openingshandeling werd verricht door de algemeen voorzitter, de heer M.F. van Hijfte. Het nieuwe clubgebouw op het complex Bonedijke werd om 10 uur door de clubhuiscommissie overgedragen aan het bestuur. De heer J. Dierikx sr. overhandigde de sleutel aan algemeen voorzitter Van Hijfte en sprak de hop uit dat realisatie van het clubgebouw ‘de roem en glorie weer mag terug brengen’ en dat het ‘de voetbal en handbal weer op zijn plaats mag terug brengen’.

Hierna opende ‘Pa’ van Hijfte met de sleutel waaraan lintjes in de geel-witte clubkleuren de deur van het gebouw en werd tevens de verenigingsvlag gehesen. Na deze handeling ging het bestuur met de talrijke belangstellenden het gebouw binnen om het officiële gedeelte tijdens een receptie voort te zetten. Als eerste sprak de heer Van Hijfte. “Het is een onvergetelijke dag voor Walcheren. Dankzij de krachtinspanning van het bouwbedrijf Letzer, de leden, het clubje van ‘ome’ Jo Dierikx, is dit clubgebouw tot stand gekomen. We vinden ons home reusachtig, we hadden ons dit niet kunnen voorstellen”. De heer Van Hijfte zei verder: “De bijdrage indertijd van gemeente en Stichting Sportbelangen is voort ons een grote aansporing geweest”. Hij sprak de hoop uit dat heel sportminnend Vlissingen van het nieuwe clubhuis zou profiteren.

Namens de Stichting Sportbelangen en het gemeentebestuur sprak wethouder Ch.J. Gillissen Verschage: “Op 30 oktober 1972 heb ik graag het verzoek ingewilligd om de eerste paal te slaan, ook vandaag woon ik graag deze opening bij. Het is voor bestuur en vereniging een belangrijke aanwinst. Ik ben blij dat het sportpark ‘Bonedijke’ met dit clubgebouw nu compleet is”. De heer G.V. richtte speciaal een woord van dank tot de heer Van Hijfte: “Het is voor hem in het bijzonder een grote dag. Dank voor alles voor de sport gedaan”. Hij wenste de heer Van Hijfte veel geluk met ‘zijn’ clubgebouw.

Namens de KNVB afdeling Zeeland sprak de heer A.F. van der Pluijm: “Weer is er een clubhuis gerealiseerd, het toont wat voor geest er leeft bij de Zeeuwse amateurs. Het moet Walcheren in de toekomst goed gaan, nu dit resultaat is bereikt. Het is te hopen dat het de spelers en de jeugd bij elkaar trekt”. Hij overhandigde het bestuur een aantal geschenken. Velen voerden hierna nog het woord. De heer Dijkstra van sportvereniging Marathon: “Een vereniging heeft een eigen home nodig om tot ontwikkeling te komen. Het dient er gezellig te zijn, zodat de leden er zich thuis voelen”. Hij bood een geschenk onder couvert aan. De heer De Ridder namens Zeeland Sport: “We hopen dat dit gebouw de voetballers en handballers weer terug brengt naar de plaats hun toebedeeld”. Ook hij bood een geschenk onder couvert aan.

Namens de VC Vlissingen sprak de heer L. Butz: “De Stichting Sportbelangen zorgde voor een machtig sportcomplex en nu is er dit machtige clubgebouw. U zult de weelde niet op kunnen”. De heer Corveleijn bood namens de veteranen Middelburg een schilderij van de Middelburgse Kuyperspoort aan en overhandigde namens de Loodsenvoetbalvereniging een wandtegel. Verder toonde hij een proefontwerp van een wanddecor bestemd voor de achtermuur van het clubgebouw. Het wanddecor wordt aangeboden door de veteranen van Walcheren. De heer Corveleijn betrok in zijn dankwoord voor de realisatie van het gebouw ook al die mensen die in het 40-jarig bestaan van de vereniging hun bijdrage hebben geleverd. De heer Van de Wege bood namens de afdeling handbal een fonduepan aan in de hoop in het clubhuis een lekker hapje te kunnen eten.

De heer J.A. Letzer, directeur van het gelijknamige bouwbedrijf, sloot de rij sprekers en sprak de hoop uit dat het gebouw zal bijdragen tot ontwikkeling van de jeugd. Het corps Ons Genoegen met de Deltaband verzorgde hierna een buitenoptreden.

Het nieuwe clubgebouw beslaat een ruimte van een 300 vierkante meter. Het heeft een fraai ingerichte recreatieruimte van ongeveer 200 vierkante meter, een bestuurskamer, een keuken, toiletten, cv-ruimte en een opslagplaats. In de recreatieruimte staat een goed gevulde bar en een televisietoestel. Het geheel is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het bouwbedrijf Letzer en een tachtig leden van Walcheren die onder leiding van ‘ome’ Jo Dierikx onder meer zorgden voor de voorbereiding van de fundering, voor het inhangen van de ramen, de balken in het dak, het schilderwerk, de elektriciteit en het vervaardigen van de prijzenkasten. Walcheren kan met zijn nieuwe clubgebouw nu ook gastheer zijn voor de verenigingen die spelen op de bijliggende velden. Om 12 uur begon het open huis voor de leden.

Bijzonderheden

  • Vanaf 2013 is Brasserie De Monnick sponsor van S.V. Walcheren

Zie ook

Externe links

Bronnen