Vlissingen Dronk

D'Ambrozijn

 

D'Ambrozijn

Oude Markt 22-24
4381 ES Vlissingen

 

Brasserie d'Ambrozijn, bistro, lunchroom en cateringbedrijf op de hoek van Oude Markt en Vrouwestraat.

Geschiedenis

1992
T.J. Maas en A. Spelier-Maas

In juni 1992 is vergunning verleend aan de dames T.J. Maas en A. Spelier-Maas voor een brasserie op het adres Oude Markt 22. In de voormalige schoenmakerswinkel van Nico Schipper hebben de zussen Tineke en Anita op 21 april lunchcafé d'Ambrozijn geopend. Twee jaar later komt er een nieuwe eigenaar, Paulien in de Wei.

1994
Paulien in de Wei

Op 12 april 1994 wordt d'Ambrozijn opnieuw geopend. Het lunchcafé is in verband met de wisseling van eigenaar enige tijd gesloten geweest. De nieuwe eigenaar is Paulien in de Wei, ze runt de brasserie samen met man en dochter. In 2004 is d'Ambrozijn gesloten en wordt het pand ingericht als 'Bouwcafé' tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum 'De Fonteyne'. In de daaropvolgende jaren wordt op de begane grond het Sintjacobscafé gevestigd en verdwijnt d'Ambrozijn.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op D'Ambrozijn/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • De naam'd'Ambrozijn is afgeleid van het Griekse ambrosius, dat godenspijs betekent. Om er een Zeeuws tintje aan te geven hebben Tineke en Anita er ambrozijn van gemaakt. Maar de meeste mensen spreken het echter niet uit met het Zeeuws accent.
  • Tineke en Anita zochten al enige tijd naar een geschikte locatie om hun plan voor een eigen zaak te realiseren. Ze werden door de gemeente Vlissingen op het pand aan de Oude Markt gewezen en met een eigen idee voor de opzet van een brasserie werd een architect ingeschakeld.
  • In de brasserie worden speciale koffies, gebak, alcoholvrije coctails, ijs en diverse broodjes, salades en tosti's geserveerd.
  • d'Ambrozijn heeft tevens een cateringservice voor bedrijven.
  • Aan de wand hangen schilderijen van Adriaan Willem Duvekot, in vroeger tijden deel uitmakend van de Zeeuwse Kunstkring.

Zie ook

Externe links

Bronnen