Vlissingen Dronk

De Bruid

 

De Bruid

Smallekade 15bov.
4381 CE Vlissingen

 

Restaurant aan de Smallekade op de bovenverdieping van The Flying Dutchman. Krijgt nog diverse opvolgers: Dakota, Flair, La Ventura, De Trap, Timeless en Cheerz.

Geschiedenis

1983
Herman Bisschop en Elly Bisschop-Goetheer

Op 14 juni 1983 realiseren Elly en Herman Bisschop in de leegstaande bovenverdieping van The Flying Dutchman hun restaurant De Bruid. Twee jaar later meldt het echtpaar in de PZC dat ze wegens omstandigheden genoodzaakt zijn het restaurant per 1 december 1985 te sluiten.

Foto's

Verhalen

Aanleiding voor de sluiting van 'De Bruid' is een geschil tussen Herman Bisschop en Anne Kamstra. Bisschop huurt de bovenverdieping van The Flying Dutchman van Kamstra.
Kamstra had in 1984 plannen om zijn terras te vergroten, de gemeente Vlissingen wilde hier echter geen geld voor beschikbaar stellen. Kamstra bood aan de kosten voor zijn eigen rekening te nemen op voorwaarde dat de gemeente via de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) een beeldje zou plaatsen. Ook daar bleek geen geld voor te zijn. Herman Bisschop bood aan om een betonnen 'bruidje' te maken, de gemeente zou voor een sokkel zorgen en stelde hiervoor 3000 gulden beschikbaar.

Bijzonderheden

  • Herman Bisschop is beeldend kunstenaar. Bekende werken van Herman in Vlissingen zijn 'De Roker' op Boulevard Bankert en 'De Vissersvrouw' (ook wel 'De Bruid') op de Oranjedijk. Herman overleed in augustus 2018.
  • Medewerkers: John Bambach - kok

Zie ook

Externe links

Bronnen