Vlissingen Dronk

De Drie Hoefijzers

 

De Drie Hoefijzers

Nieuwstraat 26
4381 CV Vlissingen

 

Bistro Bodega, Nieuwstraat 108 (voorheen 26). In 1977 opgezet door Jørgen Pedersen, oud eigenaar van o.a Michieltje (3) in de Beursstraat, De Amstelhoek later Long John. Is de opvolger van The Scotch Inn.

Geschiedenis

1977
Jørgen Pedersen en Bep Pedersen-van Splunter

Jørgen Pedersen, alias Papa Long John, begint in 1977 samen met echtgenote Bep weer iets anders. Na zijn café Long John aan het Bellamypark opent hij bar bistro De Drie Hoefijzers.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Drie Hoefijzers/foto's

Verhalen

Fornuis

"Na de Scotch Inn trok Jørgen er in, waar die "Lange" een knappe bistro van maakte. Stond zelf achter een vooroorlogs fornuis waar de beste steaks etc. vanaf kwamen. Alleen kwam je nooit nuchter buiten na het nuttigen van de vele aquavite, waarbij de laatste nooit de laatste was".

Jørgen als Neanderthaler

Uit de PZC d.d. 13-5-1982:

Jurgen Neanderthaler 13-5-82 PZC7.JPG

Het schaapscheerdersfeest en Zeeuws Folklorefeest, dat zaterdag 29 mei wordt gehouden in Veere, wordt dit jaar opgeluisterd door een Neanderthaler uit Vlissingen. De organisatoren zeggen hem gevonden te hebben in het Nollebos. Andere ingewijden noemen de naam van de Vlissingse kok J. Pedersen (40), die uit 15 kandidaten is gekozen voor de rol van 'oermens'. "Door mijn inmiddels berucht figuur heb ik toch wel gewonnen", zegt de Vlissingse Neanderthaler, tevreden op zijn bolle buik kloppend.
Het schaapscheerdersfeest werd vorig jaar luister bijgezet door een 'stadsomroeper', een 'veldwachter' en een 'postbode'. De organisatoren wilden dit jaar echter weer een Neanderthaler, zoals enkele jaren eerder, in verband met het toen doorslaande succes. In een advertentie werd gevraagd om een Neanderthaler en in een andere om 'een boef', die in gevangeniskleding (streepjespak) zou moeten lopen, met een bol als gewicht aan zijn voeten. Daarvoor is de Vlissinger A. Vulters uitverkozen.
Jørgen Pedersen had men in verband met zijn omvangrijk figuur al op het ook voor de rol van Neanderthaler. Op de advertentie kwamen veertien enthousiaste reacties, uit alle delen van het land. Daaronder bevonden zich mensen die langer waren dan 2.10 meter en meer dan 130 kilo wogen. Pedersen is zelf twee meter en schat zijn gewicht op 137 kilo. Hij heeft en schoenmaat van ruim 48. Zijn sandalen moeten nog worden gemaakt, maar verder is zijn uitrusting compleet. Woensdagmiddag oefende hij 'in berevel', met zijn wapenuitrusting, een knots van bijna een meter lengte. "Ik ben vanaf de opening om 10.00 uur tot 16.00 uur op het feest en moet dan wel een show kunnen maken", verklaarde hij, tussen zijn oefeningen in het grommen en de gebarentaal, in het Vlissingse Nollebos.
Tijdens het feest liet Jørgen zich kortwieken. Het lange haar dat de bistro-eigenaar speciaal voor zijn rol had laten groeien, moest er af voordat hij na de feesten naar zijn restaurant terugkeerde.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen