Vlissingen Dronk

De Lammerenburcht

 

De Lammerenburcht

Zuidbeekseweg 22
4386 ND Vlissingen

0118-470692
Website

 

'De Lammerenburcht' is het onderkomen van de Vereniging Culturele Belangen Lammerenburg en biedt onderdak aan meerdere verenigingen. Het gebouw bestaat uit twee zalen: de 'Grote Zaal', die wordt verhuurd aan verenigingen en bedrijven en de 'Blauwe Zaal', bestemd voor particuliere feesten en partijen.
De VCB wordt geleid door de bestuursleden John de Wijze (voorzitter), Jeanne van Munster, René Brasz, Rina Krijger, Elisabeth Muller (namens de Linedance) en Jan Koppejan (namens de Damvereniging).

Geschiedenis

De Vereniging Culturele Belangen koopt in 1946 een stukje grond voor het buurtschap Lammerenburg. De VCB bestaat dan ook al uit diverse verenigingen waaronder de Speeltuin. In verband met gemeentelijke subsidies wordt deze later afgescheiden. In 1973 komt de eerste speeltuinwachter 'Opa Wisse', onder zijn leiding wordt het steeds drukker in de speeltuin. Begin jaren '90 neemt Ko Koppejan de rol van speeltuinopa over en wordt de speeltuin opgeknapt.

In 1995 wordt de 'Blauwe Zaal' geopend. Drie jaar eerder is er door leden van de speeltuinvereniging al een nieuw gebouwtje bij de speeltuin gebouwd. De vereniging is trots op de nieuwe zaal, die uit eigen middelen en zonder subsidie is betaald. De voorzitter van dat moment, Nico van Munster heeft de inrichting verzorgd. Aan het plafond boven de dansvloer is discoverlichting met spotlights aangebracht. De zaal biedt ruimte aan honderd personen, voor grote festiviteiten is het mogelijk het kleinere zaaltje van het speeltuingebouwtje er bij te betrekken.


Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Lammerenburcht/foto's

Bronnen

Verhalen

Bijzonderheden

De vier verenigingen in De Lammerenburcht

  • Biljartvereniging, op maandagavond
  • Linedancevereniging, op dinsdagavond
  • Damvereniging, op woensdagavond
  • De Speeltuin
  • Daarnaast maken drie verschillende Bridgeclubs gebruik van de Lammerenburchtzaal (op dinsdagmiddag, woensdagmiddag en donderdagavond). Ook wordt er onderdak geboden aan een dansschool.
  • Elke laatste zaterdagavond van de maand is er een dansavond met live muziek. Op deze avond is het genieten van een drankje (getapt biertje, een Palm uit de fles, een borreltje of gewoon een lekker sapje).

De Speeltuin

Speeltuin Lammerenburg wordt op 8 juli 1950 geopend door burgemeester J.L. Dregmans van Koudekerke, waar Lammerenburg dan nog deel van is. De opening wordt verder bijgewoond door de heer Slagboom, voorzitter van de Vereniging Culturele Belangen Lammerenburg en het gemeentebestuur van Koudekerke. Sjaantje Vinke mag de schaar overhandigen aan de burgemeester die het lint zal doorknippen.

Zie ook

Pagina Biljart

Externe links

Speeltuin Lammerenburg

Bronnen