Vlissingen Dronk

De Vrijburg

 

De Vrijburg

Voorstraat 2
West-Souburg

 

IJs- en Friteshal aan de Voorstraat in West-Souburg.

Geschiedenis

1970
W. Wisse, J.C. Wisse-de Vos en Kees Wisse

Willem Wisse heeft in de jaren zestig een klein tankstation -een zgn."'Witte Pomp'- aan de Voorstraat in West-Souburg en handelt wat in tweedehands auto's. In 1970 wordt de houten schuur aan zijn woning vervangen door een stenen aanbouw (zie De Vrijburg/foto's). Hier openen Willem, echtgenote Janny en zoon Kees in juni een ijs- en friteshal. Twee jaar later nemen Corry en Bart Geertse de zaak van de familie Wisse over.

1972
Bart Geertse en Corry Geertse

Corry en Bart Geertse heropenen de friteszaak op 1 mei 1972. Tijdens een vakantie in Frankrijk valt Bart in een ravijn en verblijft met een verbrijzeld bekken, diverse breuken en kneuzingen drie maanden in een Frans ziekenhuis. De prognose van de artsen is dat Bart niet meer zal kunnen lopen. De familie Geertse ziet zich genoodzaakt de friteszaak te verkopen. Ondanks deze tegenslag kijken Bart en Corry terug op een leuke tijd in de Vrijburg.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Vrijburg/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Drie maanden na het ongeluk verbleef Bart Geertse enige tijd in een revalidatiecentrum in Leersum. Echtgenote Corry en zoontje Richard woonden kort in Middelburg en verhuisden daarna naar Westerzicht. Bart keerde later terug in de horeca en ging daarna aan de slag bij Péchiney. Helaas is hij door lichamelijke problemen ten gevolge van zijn ongeluk volledig afgekeurd. Na het vertrek van het gezin Geertse is de familie Wisse teruggekeerd in het huis aan de Voorstraat.

Zie ook

Externe links

Bronnen