Vlissingen Dronk

De Zeemeermin

 

De Zeemeermin

Nieuwendijk 79
4381 BW Vlissingen

 


Kleine snackbar op de hoek van de Nieuwendijk en de Walstraat. Zo klein zelfs dat je er niet naar binnen kunt, maar je frietjes buiten op het terrasje kunt nuttigen. Is de opvolger van 't Pandje (2). Na de Zeemeermin is er korte tijd een onbekende eigenaar, in 2013 gevolgd door Bistro De Schelde (2).

Geschiedenis

1988
D. Tangeman

Op het hoekje van Nieuwendijk en Walstraat is in een markant pand de snackbar De Zeemeermin gevestigd. Op 2 december 1988 geopend door Dick en Fransje Tangeman die het hebben overgenomen van M. Kleinstra. Tangeman is dan ook eigenaar van Cafetaria Neptunus in de Walstraat.

1989
Erwin Tangeman

Op 1 mei 1989 draagt Tangeman sr. de zaak over aan zijn zoon Erwin, die met zijn 18 jaar een van de jongste ondernemers in Vlissingen is. In 2011 komt er een andere uitbater, vermoedelijk onder de naam van RIF. Helaas zijn er geen gegevens gevonden.

Foto's

Verhalen

Onder de Luifel

Uit de Vlissingse Courant d.d. 3-3-1939:
"Op de hoek van de Nieuwendijk en de Walstraat is een gebouw verrezen dat een ware aanwinst mag worden genoemd. Op het betrekkelijk kleine stukje grond dat na afbraak van het vroegere huisje vrij kwam, is een winkelhuis gebouwd dat zeer de aandacht trekt door de aardige ouderwetse trapgeveltjes, de luifel en de leuke blinden naast de glas-in-lood-ramen.
Zaterdagmiddag heropent de heer J. Hazewold hier zijn zaak in chocolade, suikerwerken, sigaren enz. Het interieur van 'Onder de Luifel' ziet er netjes uit. Het is frisse kleuren geschilderd en de etalagekasten zijn geheel afgesloten, terwijl een goede verlichting is aangebracht.>br> Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij naar de in dit nummer voorkomende advertentie".

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen