Vlissingen Dronk

Donsen

 

Donsen

Sarazijnstraat
Vlissingen

 

Bierhuis in de Sarazijnstraat. Van 1896 tot 1898 in handen van L.C. Donsen, opgevolgd door de weduwe E.J. de Haan-Röther.

Geschiedenis

1896
L.C. Donsen

L.C. Donsen kondigt in augustus 1896 via een advertentie in de Vlissingsche Courant aan dat hij binnen enige dagen een Bierbottelarij zal openen. Het bier komt uit de fabriek van de H.H.F. Smits van Waesberghe in Breda, bekend als "De Drie Hoefijzers". Daarnaast gaat hij ook handelen in wijnen en gedistilleerd. Voor bestellingen noemt hij het adres van J.C. Donsen in de Lange Walstraat.
In oktober dat zelfde jaar opent hij een bierhuis in de Sarazijnstraat.

1898
E.J. de Haan-Röther

Twee jaar later, op 23 mei 1898, neemt de weduwe E.J. de Haan-Röther het bierhuis over van Donsen. In september 1899 wordt een koffiehuis met bovenwoning en erf Sarazijnstraat H 137 en 137A in Admiraal De Ruyter openbaar verkocht. In augustus 1900 dient mevrouw De Haan een verzoek in voor het plaatsen van een reclamelantaarn. Daarna is niets meer over haar en het café vernomen.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Lambertus Christianus Donsen, gehuwd met Anna Francisca Nijsen. Is de vader van Franciscus Maria Donsen, in 1959 uitbater van Amicus in de Walstraat. In de geboorteakte van deze zoon in 1930 staat Donsen geregistreerd als koffiehuishouder en is woonachtig op Walstraat G 58, het latere nr. 35 met Metropole.
  • De "Nijverheid der Blinden" te Rotterdam bericht in 1897 aan belanghebbenden dat de Prijzen van deze maatschappij, tegen inwisseling der bons, zijn af te halen bij de heer L.C. Donsen in de Sarazijnstraat.
  • Elisabeth Johanna Röther. Eerst gehuwd met Reinder de Haan en na diens overlijden hertrouwd in 1894 met Gerardus Dirk Woesthoff (zie ook Central). In april 1898 wordt op verzoek van Elisabeth een scheiding van tafel en bed uitgesproken. In januari 1907 volgt de officiële echtscheiding. Elisabeth overleed in Vlissingen op 13-6-1914.

Zie ook

Externe links

Bronnen