Vlissingen Dronk

Du Boulevard

 

Du Boulevard

Boulevard Evertsen 10-16
Vlissingen

 

Hotel-Pension, gevestigd op Boulevard Evertsen in de vier villa's Jaffa, Clara, Louisa en Alida.

Geschiedenis

1898
W.P. de Boer

Als eerste exploitant van het hotel-pension vonden we W.P. de Boer. Hij is vermoedelijk aangesteld door een Duitse firma, die in 'het pensionswezen in de badplaatsen haar sporen reeds heeft verdiend'.

1899
C.A.M. Opmeer

In mei 1899 staat de naam C. Opmeer in een advertentie van Pensionshotel du Boulevard. In 1900 is hij weer uit Vlissingen vertrokken.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Du Boulevard/foto's

Verhalen

Tafels en Stoelen

In juni 1898 dient exploitant W.P. de Boer bij de gemeente een verzoek in voor het plaatsen van tafels en stoelen voor de villa's. Er worden echter bezwaren ingebracht door de heren H.J. Ganderheijden en P.M.W. Schröder. Huns inziens wordt door het verlenen van deze vergunning het doel der villa's uit het oog verloren, ze zullen veranderen in een openbaar koffiehuis. De bezwaren worden door B & W gegrond verklaard, waarna de gemeenteraad afwijzend beschikt.

Bijzonderheden

De Villa's

  • Het Hotel-Pension bestaat uit de villa's 'Jaffa', 'Clara', 'Louisa' en 'Alida'. De bouw van de villa's is gestart in 1893. 'Alida' en 'Louisa' dateren uit 1895.
  • In april 1898 worden de villa's verbouwd tot één groot pension en wel zo "dat zowel enkele kamers en salons als afgesloten privaatwoning aan de badgasten kunnen worden aangeboden. Een elegante eetzaal, conversatie- en rooksalon zal direct aan de Boulevard worden ingericht. Een groot gerief zal zijn dat families die andere villa's bewonen en liever geen eigen huishouding en bediening wensen, eveneens tot billijke condities van uit dit pensionhotel kunnen worden voorzien, of hun maaltijden in het pension kunnen nemen. De inrichting zal aan alle eisen van comfort beantwoorden. Er wordt in het hotelpension Hollands, zowel als Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Portugees gesproken. Ongetwijfeld zal de Villavereniging daardoor tot meerdere bloei komen".

Zie ook

Externe links

Bronnen