Vlissingen Dronk

Frits Corner

 

Frits Corner

Scheldestraat 12
4381 RS Vlissingen

 

Cafetaria op de hoek van Scheldestraat 12 en Glacisstraat. Eigenaar in de periode 1976-1979 is Frits Biesen. Frits wordt opgevolgd door Fam. Radtstaat. Daarna wordt het Fritsy en Sukses. Voorlopers waren o.a. Fons de Wijs Pannekoekhuis, 't Scheldehoekje van Nap, Sjaak van Peenen Sjaak's Corner en Cor de Looff Cor's Corner.

Geschiedenis

1976
Frits Biesen

Frits Biesen neemt het cafetaria van Cor de Looff over en opent "zijn Corner" in 1976. Frits blijft hier tot 1979. Hij draagt de corner over aan de familie Radstaat en begint dan Broodje Frits in de Walstraat Frits vertrekt in 1982 naar Domburg waar hij Tramzicht overneemt.

1979
Radtstaat

Familie Radtstaat neemt Frits Corner over en handhaaft de naam

1983
A.C. Seij-Lourens

Op 2 december 1983 neemt A.C. Seij-Lourens het cafetaria over van Radtstaat. Mevrouw Seij wordt op 18 oktober 1989 failliet verklaard. Op 5 december 1989 wordt aan haar een vergunning afgegeven voor een bodega-brasserie op Scheldestraat 12. Dit wordt Brasserie Fritsy.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Frits Corner/foto's

Verhalen

Service

In de Frits corner kwamen ook de politie en de ambulance en brandweer broodjes en frites halen. Er was brand op een schip en de brandweer was dagen achtereen aan het blussen. Toen moesten er ook lunchpakketten gemaakt worden. Op een nacht toen de Frits Corner al gesloten was en Tonneke en Frits al thuis waren, kwam er weer een bestelling. Of er over een uur nog een stuk of 30 lunchpakketten gehaald konden worden. Buurvrouw met dochter uit bed getrommeld, eieren gekookt en de lunchpakketten waren op tijd klaar.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen