Vlissingen Dronk

Gebr. de Muynck

 

Gebr. de Muynck

Paul Krugerstraat 237-249
4382 MH Vlissingen

 

Eenvoudig, verzorgd, betaalbaar, op loopafstand van boulevard en centrum, maar bovenal apart. Pal op het pompstation van Tinq, in het pand waar jaren eerder een garagebedrijf was gevestigd, zit nu de Bed & Breakfast van de Gebroeders De Muynck.

Geschiedenis

2012
Jan de Muynck, Adri de Muynck en Sjaak de Muynck

Na een leven als automonteurs zijn de gebroeders De Muynck aktief geworden in de regluliere kamerverhuur in Vlissingen. Als in 2012 de zaken wat minder gaan door terugloop in kamerverhuur, maken de broers een nieuwe start. Het pand in de Paul Krugerstraat, waar decennialang hun garagebedrijf met pompstation en werkplaats was gevestigd, is moeilijk te verkopen en de broers besluiten er een Bed & Breakfast van te maken. De 27 kamers worden opgeknapt, er wordt een ontbijtzaal ingericht en in maart 2012 ontvangen ze de eerste gasten. Ondanks hun niet meer zo piepjonge leeftijd en het soms zware werk beleven de mannen veel plezier aan hun nieuwe bestaan.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Gebr. de Muynck/foto's

Verhalen

Verslag uit PZC 1 augustus 2012

"Het mag dan niet aantrekkelijk lijken, slapen bij een pompstation met uitzicht op een bedrijventerrein, de gasten van de De Muynck ogen niet minder tevreden dan die van een willekeurig viersterrenhotel. "Het bevalt hartstikke goed", verheldert een dame uit Didam. "En het ontbijt is meer dan goed".
De meeste gasten van het verblijf zijn bij de gebroeders terecht gekomen omdat alle andere accommodaties in Vlissingen vol zaten. En wat overbleef, ging boven hun budget. De meesten wisten inderdaad niet waar ze precies terecht zouden komen. Maar nu ze er zijn, zien ze er de humor wel van in. En niet te vergeten, de charme. De broers doen alles voor hun gasten. Tassen naar boven sjouwen, fietsen regelen, eitjes koken en wanneer ze zien dat hun gasten aan de ontbijttafel zitten te puzzelen op opengevouwen plattegronden, schuiven ze aan voor een VVV-praatje. "We worden hier prima verzorgd", licht een Limburgse toe. "Dat hebben we in dure hotels weleens anders meegemaankt. De kamers zijn schoon, we kunnen gratis parkeren, wat wil je nog meer? "
Adri de Muynck glundert. Knikt naar zijn broer Jan of die het ook gehoord heeft. Ze vertellen dat ze al gasten van over de hele wereld hebben gehad. India, China, Polen, Canada. Via boekingswebsites komt van alles in de Paul Krugerstraat terecht. "Nog niet één keer is iemand ontevreden weggegaan. Weet je, luxe zit hem niet in gouden kranen. En op de bovenste verdieping heb je nog zeezicht ook!" ontbijt is meer dan goed

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen