Vlissingen Dronk

Hart van Vlissingen

 

Hart van Vlissingen

Aagje Dekenstraat 3
4381 RM Vlissingen

 


Hart van Vlissingen was gevestigd in de Aagje Dekenstraat nr. 3. Johan Landsbergen en Marco de Braal zijn met deze brasserie de opvolger van De Monnik en Annikes. Zij worden in 2009 weer opgevolgd door De Gelagkamer.

Geschiedenis

1994
Johan Landsbergen en Marco de Braal

Johan (J.G.) Landsbergen en Marco de Braal openen in maart 1994 hun brasserie. Landsbergen is afkomstig uit het hotel-restaurant bij het vliegveld in Haamstede. Marco was daar chefkok en bedrijfsleider. In 2009 worden ze opgevolgd door Sylvia Staalman met De Gelagkamer.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Hart van Vlissingen/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Theepot en Zandhaai

Brasserie 't Hart van Vlissingen onderscheidt zich op verscheidene punten van soortgelijke restaurants. Bij het binnenkomen valt een attribuut op dat vragen oproept. Het is een theepot die niet zoals je zou verwachten rechtop staat, maar op z'n kant ligt. De liggende theepot is een eigen ontwerp van Johan Landsbergen. Wanneer je de theepot rechtop zet dan zie je onder het deksel een schuin geplaatst, geperforeerd aardewerken schot. Dat werkt als een zeef die de theebladeren tegenhoudt zodra je de theepot kantelt in een liggende positie. Doordat de theebladeren droog komen te liggen blijft de thee net zo licht van kleur als men het wil hebben.
De theepot is tekenend voor de creativiteit van eigenaar Landsbergen, die ook van de kaart in zijn restaurant iets bijzonders maakt, zoals de gebakken zandhaai en het oud-hollands draadjesvlees met Amsterdamse uitjes. Zandhaai is een product dat als bijvangst van Zeeuwse vissers -afgezien van 't Hart van Vlissingen- zelden een keuken zal halen. Mits goed klaargemaakt is het een smakelijke vis, de kok van 't Hart dient hem stevig gekruid op.

Reclamevergunning

In februari 1995 wordt een bezwaarschrift behandeld tegen het besluit van B & W inzake het weigeren van een reclamevergunning aan Landsbergen Horeca BV.

Zie ook

Externe links

Bronnen