Vlissingen Dronk

Hotel Delta

 

Hotel Delta

Coosje Buskenstraat 6
4381 LE Vlissingen

 

Hotel Delta op de kop van 'de Oprit', hoek Coosje Buskenstraat en Boulevard de Ruyter. Is de opvolger van Unitas krijgt Dancing De Hooischuur als opvolger.


Geschiedenis

1956
W.J. Oomens

Hotel-Café-Restaurant Delta op de kop van de Coosje Buskenstraat (ook wel De Oprit), is jarenlang een begrip geweest in Vlissingen. Op 30 juni 1956 heropent W.J. Oomens het voormalige Unitas als Café-Restaurant Delta. Oomens vinden we later terug als exploitant van het Scheldekwartier.

1957
J. van de Velde

J. van de Velde neemt Delta in 1957 over en is er vijf jaar de eigenaar.

1962
P. Drop

Op 7 mei 1962 neemt P. Drop de zaak over

1970
R. de Bruin

In 1970 komt het hotel in handen van R. de Bruin. Delta is in deze tijd de locatie waar de theorie-examens van het CBR worden afgenomen en ook het praktijkexamen begint bij Delta.

1972
l'Astre d'Oriënt
1972
L. Boer

In 1972 wordt het pand verkocht door de Vlissingse Vrijmetselaarsloge 'l Astre d'Orient aan L. Boer uit Koudekerke. Boer heeft op dat moment nog geen duidelijke plannen voor de toekomst van Delta. Zeker is wel dat het in de horecasector blijft, waarschijnlijk iets tussen fritestent en luxe restaurant. Voorlopig gaat het hotel verder zoals het is, alleen de Vrijmetselaarsloge verlaat het pand. Haar bijeenkomsten worden voortaan gehouden in een aannemerszaaltje in de Bakkersgang. Door het vertrek van de vrijmetselaars komt de vrijdagavond weer beschikbaar waardoor het restaurantgedeelte ook deze avond weer geopend is. In 1974 wordt in het pand De Hooischuur gevestigd.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Hotel Delta/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • In Hotel Delta werden in de jaren '70 de rijvaardigheid examens afgelegd. Het theoriegedeelte vond plaats in het hotel, waarna het praktijkexamen volgde. Menig Vlissinger heeft daar zijn rijbewijs gehaald, velen zijn er helaas ook teleurgesteld huiswaarts gekeerd.


Zie ook

Externe links

Bronnen