Vlissingen Dronk

Hotel Zeeland (2)

 

Hotel Zeeland (2)

Prins Hendrikweg 16
4382 NS Vlissingen

 


Het oorspronkelijke Hotel Zeeland aan de Prins Hendrikweg bestond van 1897 tot 1944. Na de oorlog wordt het zwaar gehavende hotel afgebroken, in opdracht van H.J. Smits & Zn. wordt in 1949 een eenvoudig noodcafé gebouwd. Daarna verrees een nieuw Hotel Zeeland, echter zonder de allure van het oude. In de jaren na de sluiting van het hotel wordt het pand ingericht als nachtclub/bordeel. In de nacht van 14 op 15 augustus 2015 wordt het door brand verwoest (zie bij Extene links).

Geschiedenis

1939
H.J. Smits

In juli 1939 worden de familieleden van de erven A.W. Smits, zijnde de weduwe A.W. Smits-de Kat, J.M. Smits, M.J. Smits en de weduwe F.H.M. Smits-Blondé uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nieuwe president-commissaris is W.Chr. de Groot uit Rotterdam en als commissaris K. van Everdingen uit Vlissingen. Exploitant H.J. Smits wordt niet vermeld. In 1953 is er sprake van een gedeeltelijke herbouwing. Tussen de eigenaar Smits en Rijkswaterstaat is een grondruilovereenkomst gesloten, het hotel komt enkele tientallen meters noordelijker te liggen. Voorlopig wordt alleen een restaurant gebouwd op de plek van het houten noodgebouw. In 1955 wordt het nieuwe Hotel Zeeland geopend.

1960
W. van Eijsselsteijn

In de jaren '60 zou ook W. van Eijsselsteijn exloitant zijn geweest. Er is echter niets over hem bekend.

1970
W.J. Flipse

In de jaren '70 wordt W.J. Flipse eigenaar, hij komt uit Astoria en is de laatste eigenaar van Hotel Zeeland. Het wordt, na enige jaren leegstand, in 1988 opgevolgd door nachtclub/bordeel Papillon en later vestigt er Nightlife en Club Angelique.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Hotel Zeeland (2)/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Architekt van het nieuwe hotel is E. Groosman uit Rotterdam, de bouw wordt uitgevoerd door het Vlissingse bedrijf fa. J.A. Letzer.

Medewerkers

  • Flothuis - chef-kok ca. 1957 (later kok in Britannia)
  • Piet Oosterling - chef-kok 1969-1970
  • John Leijnse - kok 1969-1970

Zie ook

Externe links

http://www.zeelandnet.nl/video/bekijk/video/22255/Voormalige_nachtclub_door_brand_verwoest.html

Bronnen