Vlissingen Dronk

J.C. Struijk

 

Struijk

Walstraat 16
4381 EE Vlissingen

 

Café-Biljart van J.C. Struijk, op de hoek van Lange Walstraat H 204 en de Korte Nieuwstraat. Na de omnummering Walstraat 16. Opvolger in 1928 is Amicus.


Geschiedenis

1896
J.C. Struijk

J.C. Struijk is in 1896 eigenaar van het gelijknamige café-biljart. Op 20 januari 1900 vraagt hij vergunning aan voor verkoop van sterke drank in 't klein, dezelfde vergunning ook op 18 november 1905. In 1927 verhuist hij naar Sittard waar hij op 6 december 1939 op 78-jarige leeftijd overlijdt.

1927
B. Schrik

Na het vertrek van Struijk in 1927 is het café korte tijd in handen van B. Schrik. Het is niet bekend of hij de naam Struijk heeft gehandhaaft. Bij zijn opvolger Z.C. le Clercq krijgt het café de naam Amicus.

Foto's

Verhalen

Bieren

In een advertentie van 22 februari 1897 geeft Struijk kennis dat bij hem alle soorten Bieren te bekomen zijn uit de Stoombierbrouwerij 'het Haantje' te Amsterdam. Levering geschiedt uitsluitend per fust. Het van ouds bekende Oud Bruin is ook verkrijgbaar. Voor goede kwaliteit wordt ingestaan en ook zeer concurrerende prijzen. Bestellingen worden franco thuis bezorgd.

Diefstal

In februari 1914 staat de 19-jarige schoenmaker P.C. uit Vlissingen terecht, hij wordt beschuldigd van ladelichting.
Koffiehuishouder J.C. Struijk miste herhaaldelijk dubbeltjes en kwartjes uit de toonbanklade en hij merkte op dat meermalen het geld weg was als P.C. in het café was geweest. Hoofdagent J.J.M. Drent heeft zich enige malen verdekt in het café opgesteld, o.a. op 3 september. Toen kwam P.C. die de lade opende en verschillende gemerkte geldstukken wegnam. Beklaagde bekende dit feit en ook twee andere malen, hij had geen verdiensten. P.C. werd veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest.

Bijzonderheden

  • J.C. Struijk was gehuwd met Virginie Barbé, zij overleed op 21 juni 1935.

Zie ook

Externe links

Bronnen