Vlissingen Dronk

Lido

 

Lido

Nieuwendijk 51
4381 BW Vlissingen

 


Surinaams-Indisch afhaalrestaurant van Joyce Doelwijt op Nieuwendijk 51.

Geschiedenis

1983
Joyce Doelwijt

Joyce Doelwijt heeft in 1983 een afhaalrestaurant op de begane grond van het pand Nieuwendijk 51. In 1984 moet de zaak sluiten i.v.m. vermeende drugshandel.

Foto's

Verhalen

Het afhaalrestaurant Lido wordt op 16 augustus 1983 op last van het college van B & W gesloten. Aanleiding is het vermoeden dat in het pand drugs worden verhandeld. Bij een inval door de politie wordt C.P.R.L., één van de eigenaren, aangehouden. Ook het naastgelegen café De Zwarte Parel werd gesloten, ook hier werden de aanwezigen en de eigenaar gearresteerd. In de keuken van het afhaalrestaurant vond de politie ongeveer een pond hasj. De beide eigenaren waren al eerder gesommeerd met de handel te stoppen. Men is echter doorgegaan waarna het college besloot tot sluiting van beide panden.
De exploitante, mevrouw J.M. Doelwijt, diende tegen dat bevel een bezwaarschrift in en vroeg gelijk schorsing aan bij de Raad van State. Die schorste het collegebesluit toen tot een periode van dertig dagen na het moment waarop B & W over het bezwaarschrift zou hebben beslist. Er zou onvoldoende grond geweest zijn om Doelwijt te verwijten dat zij niet genoeg heeft gedaan om de handel in verdovende middelen te voorkomen. Mevrouw Doelwijt heeft daarna gemeentegarantie gevraagd en gekregen voor het aangaan van een hypotheek voor aankoop en verbetering van het pand. De eerste en tweede verdieping wil ze inrichten als woning.
In oktober 1985 doet de afdeling rechtspraak van de raad van State uitspraak. Daarin wordt gesteld dat het college van B & W destijds gerechtigd was om het afhaalrestaurant te sluiten omdat de zaak 'een trefpunt' was van de handel in drugs. Het beroep van mevrouw Doelwijt werd derhalve verworpen.

In 2013 opent Joyce Doelwijt in het pand de Bed & Breakfast Joy.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen