Vlissingen Dronk

Maldegem

 

Maldegem

Beursplein 5-7
4381 CA Vlissingen

 


Geschiedenis

1954
A.R. van Landegem en G.M.E. van Landegem-Houckx

Albert Richard van Landegem is sinds 1949 eigenaar van Café-Restaurant De Beurs op nummer 7. In 1954 staat zijn naam in advertenties van het ernaast gelegen Hotel Maldegem van nummer 5. Het is niet helemaal duidelijk wanneer De Beurs is opgegaan in Maldegem. Van Landegem is gehuwd met Germana Margaretha Emma Houckx. Hij overlijdt op 4 juli 1955, slechts 38 jaar oud. De weduwe gaat nog enkele jaren door met het bedrijf, ze wordt in mei 1959 opgevolgd door Charles van den Berg.

1959
Charles van den Berg

Van 1959 tot 1982 heeft Charles van den Berg met zijn echtgenote Germaine Hotel Restaurant Maldegem. Hij heropent de zaak op 22 mei 1959. Van den Berg is afkomstig uit Hotel Eggermont in Hulst.
In juli 1959 bericht de PZC: "De waarnemend notaris Fr. Barbé heeft in het Concertgebouw te Vlissingen in het openbaar verkocht, krachtens rechterlijk bevel: 'het hotel, café en restaurant Maldegem', belast met vruchtgebruik'. Koopster was mevrouw M. Verstraete-Houckx te Oostende voor de prijs van fl. 14.500,-".

Een bericht in de PZC 12 maart 1982 meldt: "Hotel Maldegem aan het Beursplein heeft zijn deuren voor het publiek gesloten. Het merendeel van het personeel is inmiddels al elders aan de slag. Eigenaar Ch. van den Berg wilde gisteren niet ingaan op de omstandigheden die tot de sluiting hebben geleid. Wel vertelde hij inmiddels met enkele gegadigden in onderhandeling te zijn over de verkoop van het pand".
"Volgens mevrouw Van Kleunen, tot vorig jaar zelf werkzaam in het hotel en echtgenote van de chef-kok A. van Kleunen waren de werknemers al geruime tijd op de hoogte van de plannen tot sluiting. Haar man was de laatste die vertrok. Als mogelijke oorzaak voor de sluiting noemt ook zij de problemen rond de opvolging en het steeds verder teruglopende restaurantbezoek".

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Maldegem/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Het hotel beschikte over een "modern robotorkest"

Medewerkers

  • P.A.F. (Piet) Haak - chef kok; later exploitant van De Schouwburg in Middelburg
  • A. (Toon) van Kleunen - chef kok
  • Mevrouw M.C. van Kleunen-Aarts

Zie ook

Externe links

Bronnen