Vlissingen Dronk

Massada

 

Massada

Nieuwendijk 27
4381 BV Vlissingen

0118-413800

 

Steakhouse/Shoarma van Sammy Rahman, Nieuwendijk 27, open sinds 1 juni 1991. Sammy serveert Israëlische gerechten, o.a. kabab, sjaslik en falafel met -indien gewenst- knoflooksaus 'spécialité du chef'.


Geschiedenis

1991
Sammy Rahman

Als ook aan het tweede leven van Twenty-One een einde komt, wordt het pand en dat van de buren gesloopt. In 1986 wordt er nieuw gebouwd en in 1991 start Sammy er met het steakhouse "Massada". De PvdA-raadsleden De Haas en Meijer komen de grillroom op 6 juni openen.

Foto's

Verhalen

Misverstand

Bericht uit de PZC van 27-10-1992:
"De politie van Vlissingen heeft zondagavond drie mensen aangehouden in verband met café-ruzies. In café Havenzicht op de Nieuwendijk raakten twee Deense zeelieden van het in de Bijleveldhaven gemeerde schip Saga in gevecht met een inwoner van Vlissingen. De 20-jarige B.D.H. en de 26-jarige O.A.O. hebben de nacht in een politiecel doorgebracht. Bij het verhoor bleek dat de Denen zich door de drank weinig van de vechtpartij wisten te herinneren. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling".
Bericht uit de PZC van de dag erna: "In de PZC van dinsdag is melding gemaakt van een vechtpartij in café Havenzicht aan de Nieuwendijk. Deze locatie was onjuist. Het incident, waarbij twee Deense zeelieden waren betrokken, vond plaats in de shoarmazaak Massada aan de Nieuwendijk".

Bijzonderheden

  • Sammy Rahman is van oorsprong Egyptenaar. Hij werkte eerder in shoarmazaken in Schagen, Alkmaar en Rotterdam. Sammy wilde graag voor zichzelf beginnen en kwam in Vlissingen terecht, waar volgens hem behoefte was aan een goede shoarmazaak. Zijn Nederlandse horeca-ervaring komt hem goed van pas in z'n eigen zaak. "Ik weet dat het voor de Hollandse vrouw erg belangrijk is dat in een horecabedrijf alles heel goed schoon is. Veel vrouwen maken eerst gebruik van het toilet ; als het daar niet goed in orde is dan heb je al bijna één of meerder klanten verloren zonder dat er ook maar iets is geserveerd".
  • De zaalvoetballers van s.c. Toma uit Oost-Souburg worden in 1991 door Massada voorzien van nieuwe outfit.

Zie ook

Externe links

Bronnen