Vlissingen Dronk

Michieltje (2)

 

Michieltje (2)

Nieuwendijk 2
4381 BX Vlissingen

 

Locatie met een lange horecageschiedenis. Hier waren in het verleden Scaldis, Hintzen, Verhulst, Universel en Klomp gevestigd.

Geschiedenis

2002
Geert Meijering en Christel Meijering

Op 1 februari 2002 'verhuizen' broer en zus Geert en Christel Meijering hun eetcafé Michieltje van het Beursplein naar de Nieuwendijk, met de bedoeling de bovenverdieping in te richten als hotel. Hun zwager Ronald van Gemst wordt bedrijfsleider van het café. Michieltje wordt de opvolger van Scaldis. In het najaar van 2013 wordt Michieltje gesloten.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Michieltje (2)/foto's

Verhalen

Op 4 september 2002 is er een optreden van het Zeeuwse duo '2 x Bakboord' in café Michieltje. Het duo bestaat uit de zeelieden Rik Lingier en Swen Barg en zingt Nederlandstalige muziek. De heren hebben een uitgebreid repertoire met bekende nummers die door iedereen meegezongen worden. Ook beschikken ze over eigen nummers die ze schrijven aan boord van de loodskotter 'De Mirfak'. Rik en Swen zijn al een aantal keren te zien geweest op Delta TV en kregen landelijke bekendheid door deelname aan de Soundmixshow van Henny Huisman, met een imitatie van Acda & De Munnik.

Bijzonderheden

  • In 2002 vindt er een 'caféruil' plaats, Joop en Joke Ottenhof van Café Scaldis nemen Michieltje aan het Beursplein over van Geert en Christel Meijering. Ze veranderen de naam in De Kajuit. Geert en Christel openen op de Nieuwendijk Michieltje (2).

Zie ook

Externe links

Bronnen