Vlissingen Dronk

Mulder (3)

 

Mulder (3)

Badhuisstraat 8
4381 LS Vlissingen

 

Voor zover bekend was de eerste eigenaar van het café aan de Badhuisstraat 8 Piet Mulder. Hij vertrekt in 1919 naar een café in Middelburg en wordt opgevolgd door C. Vermeesch. In 1936 komt J.C. Kiviet, eerst als exploitant van Vermeesch, later krijgt het café ook zijn naam.

Geschiedenis

1909
Piet Mulder

Pieter Mulder heeft in januari 1909 het café-biljart aan Badhuisstraat 3 overgenomen van Quasters. In mei 1910 verplaatst hij zijn zaak naar Badhuisstraat 8. Als extra's worden in de openingsadvertentie vermeld: 'Biljard Trimbos, Toiletkamer en W.C.' Mulder vertrekt in 1919 naar Middelburg waar hij Hotel-Café-Restaurant Piet Mulder opent.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Mulder is op 8 januari 1910 eigenaar geworden van Badhuisstraat 8. Voor fl. 5.500,- heeft hij het pand gekocht van Octave Eduard Hanze uit Borgerhout Antwerpen.
  • In 1912 adverteert Mulder met Amstel Bier, in 1914 schenkt hij uitsluitend Heineken.
  • In 1918 breidt Mulder zijn zaak uit door de bovenverdieping te verbouwen. Aannemer Caljé, schilder Roelse, meubelmaker Van de Pas en electriciën Quasters hebben er voor gezorgd dat er een fraaie zaal is ontstaan waar het prettig zitten is. Het is de bedoeling dat er een Italiaans cabaret gaat optreden.
  • De afternoon-tea in het café van Mulder wordt druk bezocht. Er wordt voor de nodige afwisseling gezorgd en het publiek schijnt zich over het algemeen goed te amuseren.

Zie ook

Externe links

Bronnen