Vlissingen Dronk

Old England

 

Old England

Sint Jacobsstraat 1
4381 EK Vlissingen

 


Cafetaria-Lunchroom op de hoek Oude Markt en St. Jacobsstraat, opvolger van De Punt. Eigenaar was E. Taha. Old England werd opgevolgd door Caïro, Ali Baba, Vulcano en King Steakhouse.

Geschiedenis

1993
E. Taha

E. Taha is met Old England de opvolger van De Punt. Hij neemt de zaak over in maart 1993 en blijft er tot 1997.

Foto's

Verhalen

Vrees voor leeg terras

Uit de PZC d.d. 13-6-1995:
E. Taha, eigenaar van lunchroom Old England, vreest voor het voortbestaan van zijn lunchroom als door de verbouwing van het pand aan de overkant van de Sint Jacobsstraat zijn terras deze zomer vrijwel leeg blijft. "Tachtig procent van mijn jaaromzet behaal ik in de zomermaanden, maar dan moet het terras wel vol zitten", zegt Taha. Als dit jaar door de bouwwerkzaamheden naast zijn terras de omzet sterk daalt, kan Taha zijn in de wintermaanden opgelopen schulden niet aflossen en moet hi de zaak sluiten, legt hij uit. Tegenover de lunchroom wordt op de hoek van de Sint Jacobsstraat en de Lepelstraat een monumentaal pand gerestaureerd. Aan de zijkant van het pand, in de Lepelstraat, staan een hek en een bouwkeet. Tegen de Sint Jacobskerk heeft Taha een terras met tachtig zitplaatsen. 'Mensen gaan daar zitten omdat ze dan een mooi zicht op de Sint Jaocbspassage hebben". Taha is bang dat de mensen zijn terras nu voorbij zullen lopen omdat ze tegen een puinhoop aankijken. "Bovendien is de loop door de passage weg als aan het eind een hek staat", zegt hij.
De eigenaar van het monumentale pand, A. Feenstra, heeft wel begrip voor Taha, maar kan ook niets meer veranderen aan de plannen zonder verlies te lijden. "Ik had best eerder willen bouwen, maar de bouwvergunning heeft lang op zich laten wachten. Ik heb die op 6 januari aangevraagd en pas vorige week ontvangen. De restauratie uitstellen kan ook niet want de aannemer is nu begonnen en die kan ook niet zomaar een paar maanden wachten. We doen ons best om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen".
J.J. Spruyt, inspecteur bouw- en woningtoezicht bij de gemeente Vlissingen, vindt het bovendien een risico van de ondernemer dat door dergelijke werkzaamheden diens inkomsten tijdelijk kunnen teruglopen. "Ik heb er best een beetje begrip voor, maar voor ons was er geen reden de bouwaanvraag te weigeren".
Deze zomer wordt voor Taha sowieso al erg belangrijk, aangezien het voorseizoen niet denderend is geweest. "We zijn slecht begonnen. Juli en augustus moeten het goedmaken en hopelijk pikken we nog wat mee in september en oktober", zegt één van zijn medewerkers.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen