Vlissingen Dronk

Pension De Starter

 

Pension De Starter

Paul Krugerstraat 432
Vlissingen

 

Pension aan de Paul Krugerstraat, in juli 1945 opgestart door de Kon. Mij. De Schelde. M.J. van Zweeden is de exploitant. Het pension wordt voornamelijk bezocht door Poolse arbeiders.

Geschiedenis

1945
M.J. van Zweeden

Na de oorlog opent Marinus Johannes van Zweeden een pension in de Paul Krugerstraat. Het zgn. 'Scheldepension' is ondergebracht in noodgebouwen en heeft voornamelijk Poolse gasten.

Foto's

Verhalen

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Scheldepension 'De Starter' werd door de gasten van het voormalige woonschip 'De Maasnymph' een gezelige avond georganiseerd. Door de heer Damman, die voor deze avond de leiding op zich had genomen, werd in een korte toespraak tot de aanwezigen hulde gebracht aan de directie van de Kninklijke Mij. De Schelde voor de keurige inrichting van dit gebouw. Hij noemde dit een prachtige verbetering voor de betrokken employé's. Een start die door allen zeer wordt gewaardeerd.
De band van Herman Klupper zorgde voor gezellige ontspanningsmuziek, terwijl door verschillende aanwezigen liedjes en voordrachten ten beste werden gegeven.

Bijzonderheden

Marinus Johannes van Zweeden is gehuwd met Cornelia Kloosterman. Zij overleed in september 1945, kort na de opening van het pension. Van Zweeden was in de jaren dertig werkzaam als badman. Hij overlijdt op 10 oktober 1957.

Zie ook

Externe links

Bronnen