Vlissingen Dronk

Pension Van der Hoek

 

Pension Van der Hoek

Stenenbeer 11
Vlissingen

 

Pension aan de Stenenbeer van H.P. van der Hoek.

Geschiedenis

1960
H.P. van der Hoek en J.P. van der Hoek-den Outer

Henri Pierre van der Hoek en zijn vrouw starten het pension op 1 april 1960. Het echtpaar komt uit Rotterdam en runde daar een manufacturenzaak. Het pand op de Stenenbeer heeft negen kamers, drie keukens en een bijkeuken. Het pension biedt o.a. logies aan mensen uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de Belgische kuststreek die in dienst van onderaannemers werkzaam zijn op de naastgelegen scheepswerf De Schelde. In de weekends en vakanties logeren er ook Duitse en Franse toeristen. In 1969 zet Van der Hoek het pand te koop en verhuist naar Wilhelminastraat 79.

Foto's

Verhalen

Voor de deur was een bushalte. De Stenenbeer was het eindpunt van de busverbinding naar het station in Vlissingen. Gastvrij konden de chauffeurs in- en uitlopen (touwtje uit de brievenbus!), wat drinken en uitrusten. Ze reden wel eens iets te laat weg als er een interessant TV programma aanstond.....

Op de foto's is nog de oude gaslantaarn zichtbaar. De ruitjes van deze lantaarn werden gelijktijdig met de ramen van het huis gezeemd door mevrouw Van der Hoek. Eens per maand werd de astronomische klok door de gemeente opgewonden.

Bijzonderheden

Henri Pierre van der Hoek is gehuwd met J. den Outer. Hij overlijdt op 24 augustus 1973, zijn weduwe is in 1976 hertrouwd.

Zie ook

Externe links

Bronnen