Vlissingen Dronk

Speeltuin Bloemenlaan

 

Speeltuin Bloemenlaan

Bloemenlaan
Vlissingen

 


Speeltuin Bloemenlaan, van 1920 tot 1997.

Geschiedenis

1920
Vlissingse Speeltuin Vereniging

In 1920 werd de Vlissingse Speeltuin Vereniging opgericht, die tot de oorlog de speeltuin in de Bloemenlaan exploiteerde. De oorlog en de gevolgen legden het werk zo'n acht jaar stil. Door de inundatie zag het bestuur zich zelfs genoodzaakt het speeltuig te verkopen. Zover kwam het niet. Door giften van o.a. 'Volksherstel' (fl. 700,-), Scheldemonden (fl. 1300,-) en via de Stichting 'Nieuw Walcheren' van soldaat Kerkhove, die op de boot naar Indonesië fl. 600,- ophaalde, kon het bestuur nieuwe werktuigen aanschaffen. In augustus 1949 kan de speeltuin weer geopend worden.
Pas in 1955 zijn er plannen om er ook een clubhuis bij te bouwen en wordt er druk "gespaard" om dit te realiseren. Er worden bijdragen gevraagd aan het Kon. Julianafonds en ook de heer Hupkes, president-directeur van "De Schelde" wordt benaderd. Het resultaat: in april 1962 stelt Hupkes fl. 5.000,- beschikbaar, waardoor het clubhuis weer een stapje dichterbij komt. Uiteindelijk wordt het clubhuis op 16 maart 1968 geopend.
In 1991 wordt het oude clubhuis afgebroken en vervangen door een splinternieuw gebouw. Als in 1997 de speeltuin moet verdwijnen komt ook een eind aan het clubhuis.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Speeltuin Bloemenlaan/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen