Vlissingen Dronk

Sportcafé Baskensburg

 

Sportcafé Baskensburg

President Rooseveltlaan 733
4383 NG Vlissingen

info@baskensburg.nl
Website

 

Sportcafé in de sporthal aan de President Rooseveltlaan. Eigenaar is de gemeente Vlissingen. Men kan er onder meer terecht voor feesten en partijen, voor danslessen, salsaparty's en het volgen van workshops. Ook clubs van de Zeeuwse Dart Federatie maken gebruik van het sportcafé.

Geschiedenis

1967
Gemeente Vlissingen en Nol Wouters

De sporthal Baskensburg wordt in augustus 1967 geopend. Nol Wouters is lange tijd beheerder/restauranthouder van de kantine. Een tijdje wordt de kantine ook wel Café Nol genoemd. Nol was eerder eigenaar van Café Flandria (2) op de Nieuwendijk. Wouters overleed op 22 oktober 2010.

1994
Gemeente Vlissingen, Gerrie de Meij en Cobie de Meij-Vermeulen

Gerrie en Cobie de Meij verruilen in 1994 Bar de Belt -de kantine van de sporthal in Oost-Souburg- voor Baskensburg. In 1998 krijgt de kantine een metamorfose en een nieuwe naam: Sportcafé Baskensburg. Anno 2015 zijn Gerrie en Cobie nog altijd de beheerders van het sportcafé.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Sportcafé Baskensburg/foto's

Verhalen

  • Daar werd na de basketbal wel meer dan 1 pintje gedronken. Kan me ook ff nog voor de geest halen dat er een duiven/vogel club was, dan ging dat tussenschot open en kochten we een berg lootjes. Konden we naar huis/stad fietsen met mosselen in 't zuur en allerlei spullen die gewonnen waren door mensen v/d basketbal.
  • Tijdens een Valentijnsactie van de PZC in 1995 ontving Nol Wouters een kado, aangeboden door Ina Wouters. Dit omdat hij ongeveer 27 jaar de kantine van de sporthal heeft beheerd en zonder feestje is vertrokken.

Bijzonderheden

  • De accommodatie is geschikt voor groepen van 30 tot 160 personen
  • Het sportcafé beschikt over vier dartbanen.

Zie ook

Externe links

Bronnen