Vlissingen Dronk

Theater Spoetnik

 

Theater Spoetnik

Oude Markt 39-41
4381 ER Vlissingen

06 41212431
info@spoetnikvlissingen.nl
Website
Facebook

 

In het pand waar decennialang dansschool De Jong was gevestigd wordt in 2013 een nieuw viersterrenhotel geopend. Het hotel opent zijn deuren in de zomer van 2013. In mei 2015 wordt het hotel heropend door Martin Smulders en Marleen Kooij. Martin Smulders heeft plannen om een klein theater te realiseren op de benedenetage van het hotel. In september 2015 gaat de verbouwing van start. Het theater krijgt de naam 'Spoetnik', vernoemd naar de vroegere snackbar De Spoetnik op deze plek aan de Oude Markt.


Geschiedenis

2016
Martin Smulders en Marleen Kooij

Op de begane grond van het City Hotel aan de Oude Markt starten Martin en Marleen in het voorjaar van 2016 met een klein theater. Ze combineren dit met een horecagelegenheid die ook buitenom de voorstellingen toegankelijk is. In mei 2019 sluit De Spoetnik en wordt opgevolgd door The Ballroom.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Theater Spoetnik/foto's

Verhalen

Martin Smulders in de PZC 27 oktober 2015:
"We zitten midden in de verbouwing, over een paar maanden opent ons eigen theater. Zonder subsidie. Je kunt het wel aanvragen, maar dan ga e een moeizaam traject in en dan weet je nog niet of je het krijgt. En eerlijk gezegd wil ik het gewoon ook niet. Subsidie is een onzekere factor voor de toekomst, dat blijkt nu wel. Kijk naar het Vestzak Theater en De Piek, waar de bedrijfsvoering draait op subsidie en vrijwilligers. Als daar iets wegvalt, dondert alles als een kaartenhuis in elkaar. Op subsidie kun je geen onderneming bouwen. Op een goede bedrijfsvoering wel. Alleen theater is niet te doen, dus wij gaan er horeca bij doen: een goede keuken met streetfood en niet alleen tijdens voorstellingen. En we verdienen geld met theater, zonder de prijzen heel hoog te maken. Sterker nog: die maken we zo schappelijk mogelijk".

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen