Vlissingen Dronk

Tramzicht

 

Tramzicht

Aagje Dekenstraat 15
Vlissingen

 

Café op de hoek van Lampsinsstraat en Aagje Dekenstraat bij de remise van de tram.

Geschiedenis

1914
J. ten Hoopen

Koffiehuishouder Jan ten Hoopen komt in 1914 uit Amsterdam naar Vlissingen, waar hij vergunning aanvraagt voor 'verkoop van alcoholhoudende drank anderen dan sterken drank' op het adres Lampsensstraat 15. Een jaar later vraagt hij ook 'vergunning voor verkoop van sterken drank in het klein'. In 1916 gaat hij terug naar Amsterdam.

1916
Onbekend

Het is niet bekend wie In de periode 1916-1920 in Tramzicht zat. In 1919 plaatst J.M. (Johannes Marinus) Baan een geboorteadvertentie met adres Lampsensstraat 15. Of hij ook uitbater van het café was is niet duidelijk. Het bovenhuis had vermoedelijk hetzelfde huisnummer.

1920
P.L. den Breejen

In november 1920 komt koffiehuishouder Pieter Laurens den Breejen uit Rotterdam naar Vlissingen en vraagt een vergunning aan voor verkoop van alcoholhoudende drank. Drie maanden later keert hij terug naar Rotterdam.

1921
C.W. van der Harst

C.W. van der Harst opent op 12 maart 1921 Café Tramzicht op de hoek van Aagje Dekenstraat en Lampsinsstraat, bij de remise van de tram. Hij blijft hier tot 1934, de jaren hierna adverteert Van der Harst in de Vlissingse Courant met "mansklompen" en "vrouwenklompen".

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Tramzicht/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Het pand is eigendom van Bierbrouwerij De Meiboom. In november 1932 wordt de eerste verdieping door de brouwerij te huur aangeboden voor fl. 22,50 per maand plus waterleiding.

Zie ook

Externe links

Bronnen