Vlissingen Dronk

Aquaresto

 

Aquaresto

Baskensburgplein 2
4383 NE Vlissingen

 

Horecagelegenheid in het Sportfondsenbad aan het Baskensburgplein. Exploitant is Willem Buijs. Wordt opgevolgd door Brasserie Baskensburg.

Geschiedenis

1985
Aqua-Resto B.V.

In december 1985 wordt een horecavergunning verleend aan Aqua-Resto B.V. in Middelburg. "In de resto natte- en in de wedstrijdbadlokaliteit mag slechts zwak-alcoholische drank worden verstrekt."

1989
Willem Buijs

Omstreeks 1989 informeert de Gemeente Vlissingen bij Willem Buijs of hij er iets voor voelt om het restaurant in het zwembad te exploiteren. Buijs is dan eigenaar van strandpaviljoen De Nolle en het lijkt de gemeente interessant voor Buijs om daarnaast het restaurant te runnen. Buijs stemt toe en krijgt in maart 1989 een horecavergunning. Het strandpaviljoen verhuurt hij tijdelijk aan Paul de Blok. In 1991 krijgt 'Het Sportfondsenbad' de horecagelegenheid in eigen beheer, waarna in 1994 een ingrijpende verbouwing plaats vindt. Het café krijgt, met behulp van de brouwerij, een nieuw interieur met kleuren waardoor een Mediterrane sfeer wordt gecreëerd. Er is plaats gemaakt voor vijftig à zestig gasten. Tegelijkertijd verandert ook de naam, 'Aquaresto' wordt Brasserie Baskensburg. Buijs keert dan terug naar De Nolle.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen