Vlissingen Dronk

Betje Wolf

 

Betje Wolf

Aagje Dekenstraat 3
4381 RM Vlissingen

 

Opvolger in 1980 van Annikes Cafetaria, Aagje Dekenstraat 3. Eigenaar is Adrie de Nooijer.

Geschiedenis

1980
Adrie de Nooijer

In 1978 is Adrie de Nooijer de opvolger van Klaas van Belzen in Annikes Cafetaria. Omstreeks 1980 wordt de zaak omgedoopt in lunchroom Betje Wolf. In februari 1983 vindt executieverkoop plaats van de inventaris. Na deze lunchroom volgen De Monnik, Hart van Vlissingen, De Gelagkamer en Suus op Aagje Dekenstraat 3.

Foto's

Verhalen

Kottertje

Uit de PZC d.d. 15-9-1981:>br> Wandelaars die eens kwamen kijken wat ze daar op het oude Zeehondenwerfje allemaal aan het sjouwen waren, hebben voornamelijk meewarig met het hoofd staan schudden. Zou er ooit nog iets zeewaardigs kunnen groeien uit dat wrak? Ze zien het maar somber in.
Maar Adrie de Nooijer van cafetaria Annikes en nog een stel behulpzame vrienden en bekenden zien het wel zitten. Met een niet te stuiten enthousiasme zijn ze begonnen om het uit 1927 daterende en in Oostende gebouwde Belgische kottertje weer op te kanppen. Een bijna onbegonnen werk. De Nooijer denkt daar echter anders over. "Ik vond het zonde dat dat ding daar zo maar lag. Een paar jaar geleden heb ik het toen voor weinig geld kunnen kopen. Ik beschouw het als een uitdaging om dat schuitje weer in het water te krijgen".
We komen vast kijken, hebben enkele nieuwsgierigen al wat lacherig uitgeroepen toen ze hoorden dat woensdag zal worden geprobeerd om het scheepje in het water te krijgen. De afgelopen weken is er druk aan gewerkt om het straks drijvende te kunnen houden. De naden zijn dicht gemaakt met touw en hennep en daarna is er een teerlaag overheen aangebracht. "De eerste weken zal-ie nog wel water blijven maken" verwacht De Nooijer. "Maar na een dag of veertien wanneer de planken zijn uitgezet moet alles vanzelf dichtgaan". De Nooijer heeft het plan om het kottertje dat jaren geleden in de vissershaven zonk tijdens een storm weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Het kottertje is een tweemaster. In afwijking van het oorspronkelijke type zal het scheepje wel een stuurhuis krijgen.

Bijzonderheden

  • Gelegen aan het Betje Wolffplein ligt de naam voor de hand.
  • Bijnaam was "The Madhouse"
  • Betje Wolf had een eigen biljartclub "Betje Wolf".

Zie ook

Pagina Biljart

Externe links

Bronnen