Vlissingen Dronk

De Duiventil

 

De Duiventil

Dongestraat 107
4388 VL Oost-Souburg

 

De bar van de kantine in Sportzaal Van Duijvenvoorde heeft de naam 'De Duiventil' en wordt geëxploiteerd door Jaap Berrevoets.

Geschiedenis

1974
J.W. Berrevoets

Jaap Berrevoets beheert in de jaren '70 de bar in de sportzaal.

1991
P.B. van der Linden

In december 1991 wordt een horecavergunning verleend aan mevrouw P.B. van der Linden.

Foto's

Verhalen

In een artikel in de PZC van 8 oktober 1974 wordt geschreven dat er geen kantinevoorziening is in de Van Duijvenvoorde sportzaal en dat bezoekende sporters geen kopje koffie kunnen nuttigen. Met name Ad Schreurs van volleybalvereniging Herstaco/EVVC uit zijn bezwaar hierover. Berrevoets reageert en nodigt Schreurs uit om eens een kijkje te komen nemen in de kantine van de sportzaal. Vanaf 7 november is er behalve koffie ook een maaltijd te verkrijgen. De sfeervol ingerichte ruimte is naast sport ook voor andere festiviteiten beschikbaar. Berrevoets geeft aan dat de sportzaal meer is dan een vergroot gymnastieklokaal en uitermate geschikt is om er topwedstrijden te spelen.

Bijzonderheden

  • De broers J. (Jaap) en P. Berrevoets zijn sinds 15 maart 1973 eigenaars van slijterij 'De Burcht'. Het aangrenzende woongedeelte van het pand wordt ingericht als café met de naam 'Bar-Bodega Cameroli'. In januari 1976 moeten de broers Berrevoets wegens zware concurrentie de slijterij sluiten, korte tijd daarna opent Jaap snackerie Romelica. In deze periode is Jaap tevens eigenaar van frituur 't Sloe op het Oranjeplein en Cafetaria De Brug in de Kanaalstraat. Van 1982 tot 1991 is Jaap uitbater van Panaché in de Walstraat.
  • De kantine van sportzaal Van Duijvenvoorde is de ontmoetingsplaats voor carnavalsvereniging De Stoepeschieters en in de jaren '90 de vaste speelruimte van biljartvereniging VEG/ABV.

Zie ook

Externe links

Bronnen