Vlissingen Dronk

Romelica

 

Romelica

Vlissingsestraat 7c
4388 HB Oost-Souburg

 


Snackerie Romelica, van 1976 tot 1979 Vlissingsestraat 7c Oost-Souburg. Wordt opgevolgd door 't Hapje.

Geschiedenis

1976
J.W. Berrevoets

In een voormalige sigarenzaak openen de broers J. (Jaap) en P. Berrevoets op 15 maart 1973 de nieuwe slijterij 'De Burcht'. Het aangrenzende woongedeelte van het pand wordt ingericht als café met de naam 'Bar-Bodega Cameroli'. In januari 1976 moet Berrevoets wegens zware concurrentie de slijterij sluiten, korte tijd daarna opent hij Snackerie Romelica. Hiervoor is Jaap Berrevoets korte tijd eigenaar van frituur 't Sloe op het Oranjeplein en frituur Cafetaria De Brug in de Kanaalstraat. Ook is hij exploitant van bar De Duiventil in sporthal Van Duivenvoorde en mede-eigenaar van Ning Wah. Van 1982 tot 1991 is Jaap uitbater van Panaché in de Walstraat.

1977
Frans en Marijke

In een advertentie in de PZC van 31-12-1977 wensen de onbekende Frans en Marijke een 'Gelukkig Nieuwjaar' namens Cameroli en Romelica. Jaap Berrevoets heeft de zaak aan hen verhuurd, maar wegens nalatigheid in het betalen van de huur wordt het stel er na een jaar uit gezet. Berrevoets verkoopt bar en snackerie vervolgens aan Herman Kamstra. Of Kamstra ook zelf de snackerie heeft gerund is niet bekend. Kamstra vinden we in 1988 terug in Café Herman in de Vlissingse Nieuwstraat.

1979
Ruud Janse en Sjaan Janse

Romelica krijgt in maart 1979 nieuwe eigenaars, Ruud en Sjaan Janse. Al in november datzelfde jaar worden Ruud en Sjaan opgevolgd door Harry en Trudi van den Oosterkamp. Snackerie Romelica wordt dan 't Hapje.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen