Vlissingen Dronk

De Hooischuur

 

De Hooischuur

Coosje Buskenstraat 6
4381 LE Vlissingen

 


Geschiedenis

1973
Jac. Boone

In voormalig Hotel Delta op de kop van de Coosje Buskenstraat opent Jac. Boone (voormalig eigenaar van The 70 Inn) op 21 december 1973 bar-dancing De Hooischuur. Het etablissement heeft twee verdiepingen met zeven bars en een dansvloer met daarboven een knipperende lichtinstallatie. Ter kennismaking kosten de consumpties die avond slechts 50 cent. De Hooischuur heeft slechts een paar jaar bestaan, in 1977 is het gebouw gesloopt.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Hooischuur/foto's

Verhalen

Bericht uit de PZC van 15 juli 1978:
Twee jongemannen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 3 uur, levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij voor bar-dancing De Schuur aan de Nieuwendijk. In de loop van de nacht en de dag zijn de twee slachtoffers, de 23-jarige A.B. uit Vlissingen en de 25-jarige M.J.C. uit Helmond in het ziekenhuis geopereerd, maar vrijdagavond was het levensgevaar nog niet geweken.
De politie heeft de daders inmiddels aangehouden. Dat zijn de 21-jarige E.H. van E. en de 18-jarige J.E.A., beiden uit Vlissingen. Zij zijn in het politiebureau in verzekerde bewaring gesteld.
De toedracht van het gebeurde is de politie nog niet duidelijk. het staat vast dat er een ruzie tussen het viertal is ontstaan, waarbij met een mes is gestoken. B. werd daarbij in de lever geraakt en liep darmperforaties op. C. werd op verschillende plaatsen in het lichaam gestoken.

Herinneringen

  • Wat veel meegemaakt hier elke avond feest, soms iets te veel van het goede, Samen gewerkt met Ko, Ferry, Harry, sheriff, Stans, Joke, Mariska, Truus, Jack , Frank, Pol en anderen.
  • Geweldig, heel wat nachtjes doorgebracht. Harry Lammers werkte daar ook. Met zijn lichtgevende vlinderdasje!!;-)
  • Bij de opening was ik er ook met mijn ex-man Fred van Herk, die had er gestukadoord. Ik was toen hoogzwanger van mijn dochter Emily.
  • Ik kwam er voor het eerst in 1974 als 17-jarig jochie. Vond het geweldig daar. Harde muziek, van die grote speakers die overal in de enorme zaak hingen, en in het interieur veel zware balken, als ik me dat goed herinner. Die heerlijke zomerhit Rock your Baby van George McCrae werd er vaak gedraaid.....!

Bijzonderheden

  • Boone is in deze periode ook mede-eigenaar van De Boemerang en De Baron. Van 1984 tot 1985 is hij mede-eigenaar van Dancing De Schuur.
  • De naam Hooischuur is afgeleid van de [De Hooizolder] in Westkapelle
  • Jac Boone overleed op 30 december 2016. Hij werd 75 jaar.

Medewerkers

  • Harrie Lammers, Stans en Joke Floresse, Frits Biesen, Ferry Lacour, (Rooie)Ko Riemens, Samson, Wessel Vermeulen, Sherrif, Mariska, Truus, Frank Versluis, Pol Aertssen
  • DJ André Blom

Zie ook

Externe links

Bronnen