Vlissingen Dronk

Raymondo

Amadore Café Restaurant Raymondo Vlissingen, Boulevard Evertsen 2. Onderdeel van de Amadore Hotels & Restaurants, de eigenaar is Jerry van Zuijlen.

Geschiedenis

2003
Jerry van Zuijlen

Jerry van Zuijlen neemt in het voorjaar van 2003 De Groene Dolfijn aan Boulevard Evertsen over. Jerry is dan al eigenaar van het er naast gelegen Grand Café Stefano's. Op 23 mei wordt het restaurant, vernoemd naar Jerry's zoon Raymond, geopend.

2005
Amadore Hotels & Restaurants Zeeland, Joost van Damme en Jerry van Zuijlen

In 2005 besluiten Joost van Damme van Hotel Arion en Jerry van Zuijlen een compagnonschap aan te gaan, zo ontstaat Amadore.

2009
Amadore Hotels & Restaurants Zeeland en Jerry van Zuijlen

In 2009 verkoopt Van Damme zijn aandelen en is Jerry de enige eigenaar. Raymondo sluit in 2013 zijn deuren en maakt plaats voor visrestaurant Vis-à-Vis, eveneens van Amadore.

2014
Amadore Hotels & Restaurants Zeeland en Jerry van Zuijlen

In september 2014 krijgt Raymondo een tweede leven. Mede door de bekende en vertrouwde naam in de regio die Raymondo tot 2013 had, besluit de directie de naam Vis-à-Vis weer te veranderen in Amadore Grand Café Raymondo. De zaak wordt als vanouds gerund door bedrijfsleider Patrick van Ranst. Tot 2020, dan sluit Raymondo en volgt Boulevard 17.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Raymondo/foto's

Verhalen

Goed voor grote eters

Uit de PZC d.d. 24-12-2003:
Horeca is entertainment. Met die gedachte bestiert ondernemer Jerry van Zuylen zijn twee zeer in het oog lopende zaken aan de Boulevard Evertsen. Binnenkort komt daar een derde eetgelegenheid bij, een lunchroom. Alle drie zijn ze gevestigd op de begane grond van nieuwe appartementencomplexen. De bewoners zijn er óf blij mee óf boos over, maar het lijkt de beste manier om aan de zeekant wat leven in de brouwerij te brengen: Vlissingen als Knokke in het klein.
Grand café Raymondo draait zo'n zes maanden en is net als restaurant Stefano's ernaast genoemd naar de zonen van de uitbater. "Ik heb maar twee kinderen, dus de lunchroom wordt waarschijnlijk gewoon De Lunchroom".
Omdat Van Zuylen vindt dat het op de Boulevard een dooie boel wordt wanneer je er voortijdig het licht uit doet, laat hij de lampen tot laat branden, zelfs als er geen gasten zijn. In deze kersttijd steekt hij wat extra lichtjes aan, wel duizenden, het is immers het feest van het licht.
Omdat het middaguur zojuist is verstreken overhandigt gastvrouw Anita mij de kleine kaart, waarop echter ook de meeste gerechten van de grote kaart voorkomen. Bij de jongste verbouwing, voor de heropening, zijn in de keukenwanden grote ramen aangebracht, zodat de gasten zicht hebben op de activiteiten in de keuken, op zich een niet onbelangrijk stukje entertainment. Van Zuylen heeft als doelstelling voor iedere beurs iets smakelijks te bieden. Hij stelt dat vier mensen voor 60 euro bij Raymondo kunnen eten, maar ik reken uit dat je het dan wel bij het hoofdgerecht moet laten. Hoewel de kleine kaart mogelijkheden biedt: pasta's voor 8,75, tomatensoep voor 4,40 en uiensoep voor 4,80.

Bijzonderheden

  • In 2004 opent Jerry de snackbar Jerry's Smulroom
  • Anno 2014 bestaat de Amadoregroep uit: Hotel Arion, Restaurant Vis-à-Vis, Grandcafé Stefano's, Hotel Arneville in Middelburg, Restaurant De Kamperduinen in Kamperland, Café-Restaurant Het Postkantoor en Café-Restaurant Jersey in Goes. In 2015 wordt Restaurant Vis-à-Vis omgedoopt in Restaurant Raymondo.

Zie ook

Externe links

Bronnen