Vlissingen Dronk

Rio Grande

 

Rio Grande

Nieuwendijk 9A
4381 BV Vlissingen

 


Argentijns Restaurant, Nieuwendijk 9A. Opvolger van The Game en De Roemer. De sfeer en de keuken zijn gebaseerd op de Spaans-Portugese cultuur van Zuid-Amerika, maar er worden ook gerechten geserveerd uit Mexico, Spanje en Portugal. In 2008 gaat Rio Grande verder op Bellamypark 16-18 (zie verder Rio Grande (2).

Geschiedenis

1994
Sam Alzafari

In juli 1994 opent Sam Alzafari (voorheen o.a. De Horizon) op de Nieuwendijk twee nieuwe zaken, Café Da Vinci en op de bovenverdieping een Zuid-Amerikaans restaurant "Rio Grande". Een klein jaar later wordt het interieur van het restaurant verbouwd en het krijgt een podium voor flamenco muziek.

2008
Norik der Bedrosian

Op 18 juni 2008 wordt het restaurant verplaatst naar Bellamypark 16-18, waar het de opvolger wordt van Belle Amie. In het voorjaar van 2013 sluit Rio Grande. Zie ook Rio Grande (2).

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • In 2000 wordt Rio Grande gerenoveerd en opgeknapt. Gedurende de vijf weken dat het restaurant was gesloten is het pand zowel buiten als binnen aangepakt. In de nissen zijn landschappen geschilderd door Martijn Prins, vloeren en plafonds zijn opgeknapt en ook de keuken heeft een schoonmaakbeurt gehad.
  • Norik der Bedrosian wordt in 2011 ook eigenaar van Café-Restaurant Beursgebouw/De Beurs op het Beursplein

Zie ook

Externe links

Bronnen