Vlissingen Dronk

Sans Etoile

 

Sans Etoile

Nieuwendijk 17
4381 BV Vlissingen

 

Brasserie op de Nieuwendijk van Willem en Jannie Houtman-Scholte. Opgevolgd door Brasserie Jong. Voorlopers waren De Vergeten Balk, Lotus, Shanghai, Riche, De Nieuwe Vriendschap en Thalia.

Geschiedenis

2001
Willem Houtman en Jannie Houtman-Scholte

Als Willem Houtman in 2001 zijn café Soif verkoopt aan de familie Van de Woestijne, opent hij op de Nieuwendijk iets nieuws. De voormalige "De Vergeten Balk" wordt omgedoopt in Sans Etoile en samen met Jannie runt hij de zaak tot september 2012. Zijn dochter Anna gaat verder en Sans Etoile wordt Brasserie Jong.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Sans Etoile/foto's

Verhalen

Een artikel in de PZC van 21 december 2005 over de mogelijkheid het Van Dishoeckhuis te herbouwen, leidde tot een discussie onder stamgasten van Sans Etoile. Conclusie was dat het geen zin heeft om 'terug te kieken'. "Dan kun je alles wel terughalen wat leuk, bijzonder, apart was in Vlissingen. Een opsomming: de Scheldemuur, De Vic, Britannia, Janny's Koffieshop, PZC, Luxor, Scharretjes op de Nieuwendijk, Hotel Noordzeeboulevard, Wibaut, Joop's Bar, Co de Buck in de Nieuwstraat, PSD, Anna Siebols, Olau, Speckens, Atlanta, De IJsbeer, de Spuikom".

Bijzonderheden

  • Sans Étoile werd zo genoemd omdat beide uitbaters wars waren van poespas, uitsloverij en dus ook 'sterren'-mentaliteit. De brasserie zonder ster wilde zorgen voor goed eten en een goede sfeer zonder een kersje op de appelmoes.
  • Elk nieuwjaar werd ingeluid door de band "Flashback".

Zie ook

Externe links

Bronnen