Vlissingen Dronk

Van Speijk

 

Van Speijk

Beursplein 1
4381 CA Vlissingen

 


Café-restaurant van 1988 tot 1990 op Beursplein 1. Op de benedenverdieping in het cafégedeelte worden broodjes, tosti's en ijs geserveerd. Boven is er plaats voor ca. 40 mensen voor lunch en diner. Van Speijk is de opvolger van Bar Noordzee en de voorloper van 't Pandje, Michieltje en De Kajuit.

Geschiedenis

1988
Echo BV, Ton Fokkink en Eugène Berns

In september 1988 wordt een horecavergunning verleend aan Echo B.V. voor een café-restaurant aan Beursplein 1. Het restaurant is in april reeds geopend door eigenaars Ton Fokkink en Eugène Berns. Dit duo bezit in Delft en Rotterdam al enige eetcafés. Op het Beursplein worden zij de opvolger van Bar Noordzee. Kok Frans van Westenbrugge wordt bedrijfsleider en moet de komende tijd het restaurant gaan opzetten.

1988
Frans van Westenbrugge en Karin van Westenbrugge

Frans en Karin van Westenbrugge zijn enkele jaren het gezicht van Van Speijk. In april 1990 komt 't Pandje met Adrie en Wendela Dagevos op Beursplein 1. Frans en Karin gaan in 1996 naar De Sardijn.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Wie bij Van Speijk een kopje thee bestelt, krijgt een schaaltje met minstens zes verschillende soorten theezakjes gepresenteerd. Naast suikerklontjes wordt er ook een kuipje honing bijgeleverd. Broodjes komen rechtstreeks uit de oven. "Het verschil zit hem in de details" volgens Frans van Westenbrugge.

Zie ook

Externe links

Bronnen