(→Verhalen) |
|||
Regel 45: | Regel 45: | ||
EN dat kan niet iedereen zeggen. Sterker nog: De Vissershaven is het eerste restaurant op Walcheren dat zich ambassadeur mag noemen van de koninklijke schaal- en schelpdierenhandel. Bijna de eerste in Zeeland, als de Aardenburgse mossel- en palingkoning Ko Lekens de Vlissingers niet voor was geweest.<br> | EN dat kan niet iedereen zeggen. Sterker nog: De Vissershaven is het eerste restaurant op Walcheren dat zich ambassadeur mag noemen van de koninklijke schaal- en schelpdierenhandel. Bijna de eerste in Zeeland, als de Aardenburgse mossel- en palingkoning Ko Lekens de Vlissingers niet voor was geweest.<br> | ||
Dat De Vissershaven de oorkonde heeft gekregen, betekent volgens Marc de Visser van Prins & Dingemanse dat die er niet alleen al jarenlang hofleverancier is, maar dat de mosselen er ook nog eens op hoog niveau worden bereid. "Dat merkten we onlangs toen we met het hele bedrijf een tiengangen mosselmenu voorgeschoteld kregen. En ze dragen onze naam actief en positief uit. Want ja, een beetje reclame voor jezelf is het natuurlijk ook wel".<br> | Dat De Vissershaven de oorkonde heeft gekregen, betekent volgens Marc de Visser van Prins & Dingemanse dat die er niet alleen al jarenlang hofleverancier is, maar dat de mosselen er ook nog eens op hoog niveau worden bereid. "Dat merkten we onlangs toen we met het hele bedrijf een tiengangen mosselmenu voorgeschoteld kregen. En ze dragen onze naam actief en positief uit. Want ja, een beetje reclame voor jezelf is het natuurlijk ook wel".<br> | ||
− | Het is de bedoeling dat uiteindelijk 75 restaurants het predikaat van ambassadeur bemachtigen, waarvan 50 in België. "Tja, daar zit onze grootste afzet en zitten zelfs speciale mosselrestaurants", aldus De Visser. Maar die fijnproevende Belgen weten Walcheren ook steeds beter te vinden, merkt Willem Hamer van De Vissershaven. "Als België een feestdag heeft, weten wij dat we extra zeevruchten moeten inslaan. Want dan gaan de Belgen 'op restaurant'. Steeds vaker gebeurt dat hier en dat zien wij als een compliment". Toch haalt de chefkok niet ontzettend rare capriolen uit met de mosselen. De Vissershaven heeft drie verschillende recepturen: traditioneel, look en pikant. "Maar wel verfijnd. Mosselen vormen de ruggegraat van ons restaurant". Hamer tovert een minimosselplannetje tevoorschijn. "Speciaal voor de kleintjes hebben we ook een minimosselmenu. Dat slaat enorm aan. Mosselen eten is toch een avontuur, een beleving. Steeds meer mensen ontdekken dat het ontzettend lekker is. Dat merkten wij vorige week zondag, op de laatste dag van Onderstroom, wel weer. We begonnen de lunch met 120 kilo en om zeven uur 's avonds konden we weer 120 kilo halen. Mosselen die 's ochtends uit het water waren gehaald. Stonden we daar | + | Het is de bedoeling dat uiteindelijk 75 restaurants het predikaat van ambassadeur bemachtigen, waarvan 50 in België. "Tja, daar zit onze grootste afzet en zitten zelfs speciale mosselrestaurants", aldus De Visser. Maar die fijnproevende Belgen weten Walcheren ook steeds beter te vinden, merkt Willem Hamer van De Vissershaven. "Als België een feestdag heeft, weten wij dat we extra zeevruchten moeten inslaan. Want dan gaan de Belgen 'op restaurant'. Steeds vaker gebeurt dat hier en dat zien wij als een compliment". Toch haalt de chefkok niet ontzettend rare capriolen uit met de mosselen. De Vissershaven heeft drie verschillende recepturen: traditioneel, look en pikant. "Maar wel verfijnd. Mosselen vormen de ruggegraat van ons restaurant". Hamer tovert een minimosselplannetje tevoorschijn. "Speciaal voor de kleintjes hebben we ook een minimosselmenu. Dat slaat enorm aan. Mosselen eten is toch een avontuur, een beleving. Steeds meer mensen ontdekken dat het ontzettend lekker is. Dat merkten wij vorige week zondag, op de laatste dag van Onderstroom, wel weer. We begonnen de lunch met 120 kilo en om zeven uur 's avonds konden we weer 120 kilo halen. Mosselen die 's ochtends uit het water waren gehaald. Stonden we daar met vijf man de wagen leeg te laden, voor een vol terras. EN toen onze gasten eenmaal door hadden hoe vers het wel niet was, bleven de bestellingen natuurlijk maar binnen stromen".<br> |
+ | Hamer hoopt eigenlijk Vlissingen 'maritiem culinair' op de kaart te zetten, zoals Sluis en Philippine. "Maar dat kan ik niet alleen. Dat moeten wij als horeca in Vlissingen samen. En dat gaat steeds beter. We bedenken samen leuke evenementen, vieren die samen succesvol uit, verwijzen naar elkaar en helpen elkaar. Als iemand door de mosselen heen is, komen ze die bij ons halen". | ||
==Bijzonderheden== | ==Bijzonderheden== |
Versie van 11 feb 2018 om 15:21
Small Talk is een klein restaurant en maakt deel uit van het grote "De Vissershaven", op de hoek van Bellamypark en Nieuwendijk.
Inhoud
Geschiedenis
2008
|
Willem Hamer en Theo Verstegen In de zomer van 2008 breiden Theo Verstegen en Willem Hamer hun restaurant De Vissershaven uit met het 'loungerestaurantje' Small Talk. Het vormt een twee-eenheid, maar ieder met een eigen karakter. Na het eten kan er doorgeschoven worden naar de bar van het 'grote' restaurant. Hoewel er van dezelfde keuken gebruik gemaakt wordt, is het niet mogelijk dat menu's onderling gewisseld worden. |
Foto's
Willem Hamer in Small Talk PZC 27-9-2008
Vissershaven mosselambassadeur PZC 19-7-2011
Vervolg artikel mosselambassadeur PZC 19-7-2011
Willem Hamer organiseert 'netwerkborrel' op de Astrid PZC 27-4-2011
Verhalen
Mosselambassadeur
Uit de PZC d.d. 19 juli 2011:
Nu waren ze bij De Vissershaven nooit de beroerdste om de bekende gele vlaggen te voeren en staken ze bij Prins & Dingemanse nimmer onder stoelen of banken dat het restaurant wat lekkers van haar mosselen weet te maken, maar de band is nu bevestigd met een officieel ambassadeurschap.
EN dat kan niet iedereen zeggen. Sterker nog: De Vissershaven is het eerste restaurant op Walcheren dat zich ambassadeur mag noemen van de koninklijke schaal- en schelpdierenhandel. Bijna de eerste in Zeeland, als de Aardenburgse mossel- en palingkoning Ko Lekens de Vlissingers niet voor was geweest.
Dat De Vissershaven de oorkonde heeft gekregen, betekent volgens Marc de Visser van Prins & Dingemanse dat die er niet alleen al jarenlang hofleverancier is, maar dat de mosselen er ook nog eens op hoog niveau worden bereid. "Dat merkten we onlangs toen we met het hele bedrijf een tiengangen mosselmenu voorgeschoteld kregen. En ze dragen onze naam actief en positief uit. Want ja, een beetje reclame voor jezelf is het natuurlijk ook wel".
Het is de bedoeling dat uiteindelijk 75 restaurants het predikaat van ambassadeur bemachtigen, waarvan 50 in België. "Tja, daar zit onze grootste afzet en zitten zelfs speciale mosselrestaurants", aldus De Visser. Maar die fijnproevende Belgen weten Walcheren ook steeds beter te vinden, merkt Willem Hamer van De Vissershaven. "Als België een feestdag heeft, weten wij dat we extra zeevruchten moeten inslaan. Want dan gaan de Belgen 'op restaurant'. Steeds vaker gebeurt dat hier en dat zien wij als een compliment". Toch haalt de chefkok niet ontzettend rare capriolen uit met de mosselen. De Vissershaven heeft drie verschillende recepturen: traditioneel, look en pikant. "Maar wel verfijnd. Mosselen vormen de ruggegraat van ons restaurant". Hamer tovert een minimosselplannetje tevoorschijn. "Speciaal voor de kleintjes hebben we ook een minimosselmenu. Dat slaat enorm aan. Mosselen eten is toch een avontuur, een beleving. Steeds meer mensen ontdekken dat het ontzettend lekker is. Dat merkten wij vorige week zondag, op de laatste dag van Onderstroom, wel weer. We begonnen de lunch met 120 kilo en om zeven uur 's avonds konden we weer 120 kilo halen. Mosselen die 's ochtends uit het water waren gehaald. Stonden we daar met vijf man de wagen leeg te laden, voor een vol terras. EN toen onze gasten eenmaal door hadden hoe vers het wel niet was, bleven de bestellingen natuurlijk maar binnen stromen".
Hamer hoopt eigenlijk Vlissingen 'maritiem culinair' op de kaart te zetten, zoals Sluis en Philippine. "Maar dat kan ik niet alleen. Dat moeten wij als horeca in Vlissingen samen. En dat gaat steeds beter. We bedenken samen leuke evenementen, vieren die samen succesvol uit, verwijzen naar elkaar en helpen elkaar. Als iemand door de mosselen heen is, komen ze die bij ons halen".
Bijzonderheden
- Theo Verstegen is na De Vergeten Balk (1993) in diverse Vlissingse horecabedrijven werkzaam: Frituur 't Vissertje (1997), De Vissershaven [1998], Small Talk (2008), Terra Mare (2010).
- Michel van Hofwegen - Chef de Cuisine
- Sociedad Anonymos: Vanaf januari 2009 heeft Small Talk een aparte ruimte gecreëerd voor een 'discrete zakenlunch', met de toepasselijke naam 'Sociedad Anonymos'.
Zie ook
Externe links
Bronnen
- Artikel en foto Willem Hamer: PZC 27-9-2008
- Artikel Mosselambassadeur: PZC 19-7-2011
- Artikel varende netwerkborrel: PZC 27-4-2011
- Foto's interieur en terras: Small Talk